ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ για ηχητικό Πολάκη: «Έχουμε να κάνουμε με ένα αδίστακτο καθεστώς»

Δημοσίευση 17 Οκτωβρίου 2018, 14:32 / Ανανεώθηκε 17 Οκτωβρίου 2018, 14:49
ΝΔ για ηχητικό Πολάκη: «Έχουμε να κάνουμε με ένα αδίστακτο καθεστώς»
Facebook Twitter Whatsapp
Στο ηχητικό απόσπασμα από την ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης ακούγεται να περιγράφει τον τρόπο παρέμβασης στη Δικαιοσύνη.

Εκτός από την άποψη ότι για να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες εκλογές πρέπει «κάποιοι» να οδηγηθούν στη φυλακή, ο Παύλος Πολάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, περιέγραψε αναλυτικά και τη διαδικασία παρέμβασης στη Δικαιοσύνη, όπως προκύπτει από το ηχητικό ντοκουμέντο που έφερε στο φως το parapolitika.gr. Για «αδίστακτο καθεστώς» κάνει λόγο η ΝΔ και διαμηνύει πως «η επόμενη κυβέρνηση θα είναι όλων των Ελλήνων και όχι ένας κυνικός συνεταιρισμός εξουσιομανών». 

Όπως αποκαλύπτει το απόσπασμα από τη συνεδρίαση της περασμένης Κυριακής, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ακούγεται να περιγράφει συγκεκριμένα βήματα για τη διαδικασία παρέμβασης στη Δικαιοσύνη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι πάρα πολύ συγκεκριμένο ζήτημα».

«Πρέπει να επιταχύνει η Δικαιοσύνη αυτό που κάνει» λέει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, συμπληρώνοντας με μία παραίνεση προς όσους ήταν παρόντες. «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την υψηλή κουλτούρα» αναφέρει και συνεχίζει «αυτό δεν πρέπει να το αφήσουμε και δεν το αφήνουμε, αλλά πρέπει να τους σπρώχνουμε περισσότεροι και πρέπει να βγαίνει και στον λόγο μας».

Ο Παύλος Πολάκης μάλιστα παραδέχεται ότι είναι κάτι επικίνδυνο, αλλά τονίζει ότι «έτσι είναι».

Τελειώνοντας μάλιστα την επεξήγηση της αρχικής του φράσης για τις φυλακίσεις, καταλήγει στο τελικό συμπέρασμα. «Αν δεν σπάσει αυτή η ιστορία δεν παίρνουμε πραγματική εξουσία σε αυτή τη χώρα. Και ο νοών νοείτω».

ΝΔ: Οι μάσκες έπεσαν, πρόκειται για ένα αδίστακτο καθεστώς

Η αναφορά του Παύλου Πολάκη είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων στους κόλπους της αντιπολίτευσης, με τη ΝΔ να κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «ανέχεται σε ρόλο εισαγγελέα τον Παύλο Πολάκη».

Σε νέα της ανακοίνωση, η ΝΔ αναφέρει πως «οι μάσκες έπεσαν. Έχουμε να κάνουμε με ένα αδίστακτο καθεστώς, έτοιμο να κάνει τα πάντα για να ικανοποιήσει τη μανία του για εξουσία. Δεν θα τους περάσει. Οι δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας και οι πολίτες θα προστατεύσουν το Σύνταγμα και τους θεσμούς της». 
«Θέλουν δεν θέλουν, στις εκλογές θα φύγουν. Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι όλων των Ελλήνων και όχι ένας κυνικός συνεταιρισμός εξουσιομανών», καταλήγει η ΝΔ.