ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για παραίτηση Κοτζιά: Εκβιαζόμενος πρωθυπουργός ο Τσίπρας

του Γιώργου Δ. Ευθυμίου - Δημοσίευση 17 Οκτωβρίου 2018, 17:23 / Ανανεώθηκε 18 Οκτωβρίου 2018, 10:07
Μητσοτάκης για παραίτηση Κοτζιά: Εκβιαζόμενος πρωθυπουργός ο Τσίπρας
Photo: Γιώργος Ευθυμίου
Facebook Twitter Whatsapp

«Απέπεμψε δηλαδή, τον άνθρωπο ο οποίος υπήρξε ο θερμότερος υποστηρικτής της συμφωνίας των Πρεσπών»

Σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τις ραγδαίες εξελίξεις μετά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από το υπουργείο Εξωτερικών και την ανάληψη του χαρτοφυλακίου από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Σε δήλωσή του πριν τη Σύνοδο του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως «πριν από λίγες μέρες είχα περιγράψει την κυβέρνηση Τσίπρα Καμμένου ως ένα κυνικό συνεταιρισμό εξουσίας. Οι σημερινές εξελίξεις φοβάμαι ότι με δικαίωσαν απόλυτα. Ο κ. Τσιπρας απέπεμψε σήμερα τον υπουργό  Εξωτερικών κ. Κοτζιά. Είπε ταυτόχρονα ότι δεν θα δεχθεί καμία διγλωσσία στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών».

►Διαβάστε επίσης: Αντιπολίτευση για παραίτηση Κοτζιά: «Νυν υπέρ πάντων ο Καμμένος»

«Απέπεμψε δηλαδή, τον άνθρωπο ο οποίος υπήρξε ο θερμότερος υποστηρικτής της συμφωνίας και ταυτόχρονα κράτησε μέσα στην κυβέρνηση τον κ. Καμμένο, ο οποίο έχεις δηλώσει ευθαρσώς ότι τη συμφωνία αυτή δεν τη θέλει, δεν την πιστεύει, δεν τη στηρίζει και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συμφωνήσει στην υπερψήφισή της», σημείωσε πρόεδρος της ΝΔ και κατέληξε:

«Νομίζω ότι είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι ο κ. Τσιπρας δεν είναι απλά ένας αδύναμος πρωθυπουργός, είναι ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός. Και όσο πιο γρήγορα τελειώσει αυτή η φάρσοκωμωδια τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα. Η Ελλάδα ειδικά σήμερα σε αυτές τις κρίσιμες γεωπολιτικές συγκυρίες χρειάζεται μια κυβέρνηση σταθερή, αποφασισμένη που θα μιλάει με μια φωνή και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Δεν την έχει σήμερα θα την αποκτήσει σύντομα μετά τις επόμενες εκλογές».

►Διαβάστε επίσης : Τσίπρας: «Δεν θα ανεχθώ διγλωσσία - Τελευταία ευκαιρία για ΠΓΔΜ οι Πρέσπες»