current views are: 4

17 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση17:51

Λευκωσία: «Πλήγμα για το Κυπριακό» η παραίτηση Κοτζιά

Κυβερνητικές πηγές στην Κύπρο σχολιάζουν τις εξελίξεις

Δημοσίευση 17:51’

Κυβερνητικές πηγές στην Κύπρο σχολιάζουν τις εξελίξεις

Κυβερνητικές πηγές στην Λευκωσία, τις οποίες επικαλείται απόψε η εφημερίδα «Καθημερινή» Κύπρου στην ηλεκτρονική της έκδοση, θεωρούν «πλήγμα» την παραίτηση του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά, και εντοπίζουν, ως προς το Κυπριακό, «την ανάγκη στο ζήτημα να συνεχίσει απρόσκοπτα η μέχρι σήμερα ενασχόληση και κοινή πορεία». Πάντως, σημειώνεται στο δημοσίευμα πως το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εξωτερικών ανέλαβε ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Στο δημοσίευμα υπενθυμίζεται ότι ο μέχρι πρότινος ΥΠΕΞ «είχε καταφέρει όχι μόνο να αναπτύξει ένα πολύ ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας με τους ομολόγους του, αλλά και να πρωτοστατεί, λόγω των εξελίξεων στο Κυπριακό, μέχρι και το Κρανς Μοντάνα».

Στο ίδιο δημοσίευμα καταγράφεται πως υπάρχει και η ανάγνωση οτι «η συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος ξεπερνά τα πρόσωπα και πως οι σχέσεις δεν δύνανται να αλλοιωθούν με την όποια αλλαγή προσώπων σε θεσμικές θέσεις».

Ο πρόεδρος της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδης, με αποψινή ανάρτηση εκφράζει την λύπη του για «την παραίτηση του φίλου υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά, τον οποίο και ευχαριστώ για την αγαστή, εξαίρετη συνεργασία όλο αυτό το διάστημα».

Μπροστά στις προκλήσεις που οι δύο χώρες μας αντιμετωπίζουν, «προσβλέπουμε στη συνέχιση της στενής συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση», καταλήγει ο κ. Αναστασιάδης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


σχετικα αρθρα