current views are: 8

18 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση09:12

Κάλυψη Βούτση σε Κοτζιά για κονδύλια: Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν σε άλλα υπουργεία

«Ίσως υπάρχουν για τις προμήθειες του ΥΕΘΑ αλλά δεν είναι απόρρητες δαπάνες»

Δημοσίευση 09:12’

«Ίσως υπάρχουν για τις προμήθειες του ΥΕΘΑ αλλά δεν είναι απόρρητες δαπάνες»

Στη διαβεβαίωση που η Βουλή λαμβάνει γνώση όλων των μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών που ξεπερνούν τα 25.000 ευρώ, προχώρησε ο πρόεδρος Νίκος Βούτσης.

Μιλώντας σε κοινοβουλευτκούς συντάκτες και με αφορμή τα όσα έχουν ακουστεί τις τελευταίες μέρες για το θέμα, ο κ. Βούτσης διευκρίνισε πως τα τελευταία δύο χρόνια (από το 2017) η Βουλή έχει λάβει γνώση έξι φορές για τέτοιους είδους δαπάνες, (εκκρεμεί όπως είπε ένα αίτημα μέσα στον Οκτώβρη). Εξηγώντας περαιτέρω τη διαδικασία, ο πρόεδρος είπε πως για πρώτη φορά η Βουλή έχει μπει εμμέσως πλην σαφώς στη διαδικασία των απορρήτων του ΥΠΕΞ.

«Επί χρόνια είχε προκαλέσει εντάσεις το θέμα», είπε και πρόσθεσε: «Πριν αναλάβει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2013 – 2014 με πρωτοβουλία του Αλ. Τσίπρα είχε τεθεί το ζήτημα να έχει η Βουλή μία γνώση των απορρήτων. Δεν μιλώ για άλλες απόρρητες δαπάνες άλλων υπουργείων που δεν γνωρίζω αν υπάρχουν. Ίσως υπάρχουν για τις προμήθειες του ΥΕΘΑ αλλά δεν είναι απόρρητες δαπάνες. Δεν γνωρίζω να υπάρχει ζήτημα απορρήτων δαπανών σε άλλο τομέα της κυβερνητικής πολιτικής».

Ο κ. Βούτσης σημείωσε πως με πρωτοβουλία Κοτζιά συζητήθηκε και εγκρίθηκε το νομοθετικό πλαίσιο και στη συνέχεια εναρμονήθηκε και ο ΚτΒ.  

«Με απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ διαβιβάζονται στη Βουλή τα στοιχεία που υπερβαίνουν τα 25.000 ευρώ και ο πρόεδρος της Βουλής καλεί τους αντιπροέδρους αυθημερόν και τους ενημερώνει προφορικά. Μετά ο φάκελος επιστρέφεται στη Βουλή», είπε ο κ. Βούτσης και σημείωσε με νόημα προκαλώντας ερωτήματα αναφορικά με το αν ήξερε ο κ. Καμμένος για τα επίμαχα κονδύλια (από τη στιγμή που ενημερώνονταν τα κόμματα): «αναγιγνώσκω στους αντιπροέδρους κρατάνε σημειώσεις και αν θέλουν ενημερώνουν τον πρόεδρο του κόμματός τους και εκεί τελειώνει η διαδικασία. Δεν κρατούνται ούτε πρακτικά ούτε αντίγραφα όμως μπορούν να κρατήσουν όλοι σημειώσεις».  

 


σχετικα αρθρα