current views are: 5

19 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση12:01

Στο Παρίσι στις 11 Νοεμβρίου ο Αλ. Τσίπρας με Τραμπ και Πούτιν

Μαζί με άλλους περίπου 60 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.

Δημοσίευση 12:01’

Μαζί με άλλους περίπου 60 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.

Στον εορτασμό των 100 χρόνων από το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου στο Παρίσι θα βρεθεί στις 11 Νοεμβρίου ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με άλλους περίπου 60 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Le Figaro/AFP σε άρθρο της με τίτλο «11 Νοεμβρίου: 60 ηγέτες στο Παρίσι για τους εορτασμούς», ανάμεσα στους καλεσμένους ηγέτες θα είναι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλάντιμιρ Πούτιν. Μια μέρα πριν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η Γερμανίδα καγκελάριος θα παρευρεθούν σε μια συμβολική τελετή, στον τόπο,  όπου υπογράφηκε η ανακωχή. Ο Πρόεδρος της Γαλλίας θα πραγματοποιήσει μια «περιοδεία μνήμης» από τις 4 έως τις 9 Νοεμβρίου στις  περιοχές όπου πραγματοποιήθηκαν μάχες κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου στη Γαλλία, ανακοίνωσε την Πέμπτη, το Elysée.

Οι εορτασμοί αυτοί είναι «μια ευκαιρία να θυμηθούμε ότι η Γαλλία εξακολουθεί να κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στην οικογένεια των εθνών», αναφέρουν  από την γαλλική γροεδρία. Ο κ. Μακρόν Macron θα μιλήσει την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, στις 11:00 (10:00 GMT) στην Αψίδα του Θριάμβου, παρουσία τουλάχιστον 60 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν. Όλοι αυτοί οι ηγέτες θα προσκληθούν στη συνέχεια σε ένα Φόρουμ για την Ειρήνη, το οποίο θα ανοίξει συμβολικά η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και φιλοδοξεί να καταστεί μια ετήσια συνάντηση στο Παρίσι με στόχο να προωθήσει μια «επανιδρυμένη, αναθεωρημένη πολυμέρεια».

Όπως γράφει το ibna.gr, στις 4 Νοεμβρίου, ο Γερμανός Πρόεδρος κ.Στάινμαιερ θα παρακολουθήσει επίσης, μια μεγάλη συναυλία γαλλο-γερμανικής φιλίας στο Στρασβούργο, στο πλαίσιο των εορτασμών της επιστροφής της Αλσατίας στη Γαλλία, το 1918.


σχετικα αρθρα