current views are: 4

19 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση17:17

Απόπειρα φίμωσης του Τύπου καταγγέλλει η αντιπολίτευση για τα μυστικά κονδύλια

Τις αποκαλύψεις έκαναν οι ίδιοι οι υπουργοί, λένε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

Δημοσίευση 17:17’

Τις αποκαλύψεις έκαναν οι ίδιοι οι υπουργοί, λένε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσαν η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ μετά την εισαγγελική παραγγελία για έρευνα σχετικά με τη διαρροή των μυστικών κονδυλίων σε ΜΜΕ.

Και τα δύο κόμματα καταγγέλλουν απόπειρα φίμωσης του Τύπου.

«Είναι πια γνωστό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ απεχθάνεται την αλήθεια. Ακόμη και την κριτική του Τύπου την αντιμετωπίζει με απειλές για τη σύλληψη δημοσιογράφων» ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

«Το κωμικοτραγικό με την τελευταία προσπάθεια φίμωσης του iefimerida είναι ότι τις αποκαλύψεις για τα απόρρητα κονδύλια του ΥΠΕΞ τις έκαναν πρώτοι -και με περισσότερες λεπτομέρειες!- οι κ. Κοτζιάς και Καμμένος, παρουσία, μάλιστα, του κ. Τσίπρα σε ρόλο άφωνου θεατή.  Ας καταλάβει επιτέλους η αποχωρούσα κυβέρνηση ότι οι απειλές φίμωσης του Τύπου δεν φοβίζουν κανέναν» καταλήγει η ανακοίνωση.

Στο ίδιο μήκος κύματος είχε έρθει νωρίτερα η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ: «Μπροστά σε έναν αδρανή και αμήχανο Πρωθυπουργό σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, Υπουργοί ανταλλάσσουν κατηγορίες για μεταφορά ιδιωτικού και δημοσίου χρήματος. Το γεγονός αυτό είναι πρωτοφανές για την ιστορία των Υπουργικών Συμβουλίων της χώρας».

»Αναμένεται η εισαγγελική έρευνα να στραφεί στην ουσία των καταγγελιών αυτών. Η ελευθερία του Τύπου αποτελεί αδιαπραγμάτευτο συνταγματικό και δημοκρατικό κεκτημένο. Τα υπόγεια του Μαξίμου επιδιώκουν την φίμωση του Τύπου και την διαστρέβλωση των ειδήσεων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Στο ίδιο θέμα είχε αναφερθεί νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Παύλος Χρηστίδης, ο οποίος ζήτησε απαντήσεις από την κυβέρνηση και προσωπικά από τον πρωθυπουργό.  «Γι’ αυτό και χθες καταθέσαμε σχετική ερώτηση. Εμείς φέρνουμε στη Βουλή τα ερωτήματα που προέκυψαν μετά από αυτά που είπε ο κ. Καμμένος εναντίον του κ. Κοτζιά. Αυτά θέλουμε να απαντηθούν από τον πρωθυπουργό, γι’ αυτό η ερώτηση απευθύνεται προς τον πρωθυπουργό. Θέλουμε καθαρές απαντήσεις», υπογράμμισε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Την υπόθεση σχολίασε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος: «Όταν λέχθηκαν αυτά που λέχθηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο, το να κατηγορεί η κυβέρνηση το iefimerida για δήθεν αποκάλυψη μυστικών ή για βλάβη των εθνικών συμφερόντων, μπορεί να θεωρηθεί είτε κυβερνητικός αυτοσαρκασμός είτε απύθμενο θράσος. Δυστυχώς πρόκειται για το δεύτερο».

Ένωση Κεντρώων: Να καταργηθούν τα μυστικά κονδύλια

Τη διαφωνία της με το χαρακτηρισμό κάποιων κονδυλίων ως «μυστικών» εξέφρασε στο μεταξύ  Ένωση Κεντρώων σημειώνοντας ότι «πρέπει όλα τα χρήματα του κράτους να ξοδεύονται με αποδείξεις και τιμολόγια και να αναρτώνται στην διαύγεια».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων «μυστικά κονδύλια και μυστικοί πράκτορες πρέπει να απαγορευτούν, γιατί είναι τα υπολείμματα του ψυχρού πολέμου και της εποχής των κατασκόπων που μέσα στην δημοκρατική Ευρώπη δεν πρέπει να υπάρχουν».

Αναφορικά με την παραίτηση Κοτζιά, η Ένωση Κεντρώων σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι «ο κ. Τσίπρας εύλογα θυσίασε τον κ. Κοτζιά και όχι τον Καμμένο, γιατί προέχει για αυτόν η παραμονή στην εξουσία. Δεν πειράζει που ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος έχουν διαφορετικές απόψεις για το Σκοπιανό, έχουν όμως τις ίδιες απόψεις για την παραμονή στην καρέκλα».

Διαβάστε επίσης: ►ΝΔ: Κάτι φοβάται ο Τσίπρας – Ο Κοτζιάς θα δημοσιοποιήσει την επιστολή παραίτησης του

σχετικα αρθρα