ΠΟΛΙΤΙΚΗ

VMRO: Προσφέρθηκαν 1-2 εκατ. ευρώ σε βουλευτές για να ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών

Δημοσίευση 19 Οκτωβρίου 2018, 21:11 / Ανανεώθηκε 20 Οκτωβρίου 2018, 09:37
VMRO: Προσφέρθηκαν 1-2 εκατ. ευρώ σε βουλευτές για να ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών
Photo: AFP
Facebook Twitter Whatsapp

Νέες καταγγελίες της σκοπιανής αντιπολίτευσης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Απόπειρες χρηματισμού και εκβίασης βουλευτών της σκοπιανής αντιπολίτευσης, προκειμένου να στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, καταγγέλλει εκ νέου το αντιπολιτευόμενο VMRO, την ώρα που η συζήτηση στο Κοινοβούλιο για τις απαιτούμενες συνταγματικές αλλαγές έχει παγώσει.

«Ζητούμε από τον εισαγγελέα να καλέσει τους βουλευτές για καταθέσεις σχετικά με τις ποικίλες πιέσεις και επιρροές που δέχτηκαν το προηγούμενο διάστημα και στη διάρκεια της σημερινής ημέρας» δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο TV21 Skopje ο γραμματέας του VMRO κ. Γιάνουσεφ.

Ανέφερε μάλιστα ότι ορισμένοι βουλευτές δέχτηκαν προτάσεις για ποσά ενός ή δύο εκατ. ευρώ προκειμένου να υπερψηφίσουν τις συνταγματικές αλλαγές.

Αρνήθηκε ωστόσο να απαντήσει σε ερώτηση για το εάν οι βουλευτές του κόμματος είναι διατεθειμένοι να καταθέσουν.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο MIA, το VMRΟ ετοιμάζεται να εκδώσει και επίσημη ανακοίνωση για τις φερόμενες πιέσεις και απόπειρες χρηματισμού.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης χαρακτήρισε ψευδείς τις κατηγορίες και μάλιστα προανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά του VMRO.

Ακόμα, ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ απέρριψε κατηγορηματικά τις αναφορές δύο ενημερωτικών ιστοσελίδων (Kurir.mk και Repuplica.mk) ότι η κυβέρνηση «άσκησε πιέσεις και εκβίασε» βουλευτές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι φέρονται να «φοβούνται για τη ζωή και τις οικογένειές τους».