current views are: 12

19 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση21:02

«Συγχαρητήρια, φίλε Ζόραν»: Το μήνυμα Τσίπρα μετά το «ναι» στα Σκόπια

«Πρώτο βήμα για ένα μέλλον ειρήνης και ευημερίας» σημειώσε ο Πρωθυπουργός

Δημοσίευση 21:02’

«Πρώτο βήμα για ένα μέλλον ειρήνης και ευημερίας» σημειώσε ο Πρωθυπουργός

Με τιτίβισμα του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου ήρθε η πρώτη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης μετά την ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ, η οποία άνοιξε το δρόμο για τη συνταγματική αναθεώρηση που προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών.

«Έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα για την θέση σε ισχύ της ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών. Συνεχίζουμε με περηφάνια για τα Βαλκάνια της ειρήνης, της φιλίας και της συνεργασίας» έγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

Αλ. Τσίπρας: «Συγχαρητήρια φίλε Ζόραν»

Λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησε ανάρτηση του πρωθυπουργού: «Συγχαρητήρια φίλε μου Ζόραν Ζάεφ» έγραψε. «Η αποψινή ψήφος είναι ένα μεγάλο βήμα προς την κοινή επιτυχία μας. Ένα πολύ σημαντικό βήμα προς ένα μέλλον ειρήνης και ευημερίας για τους λαούς μας».

 

 

 

Τις εξελίξεις χαιρέτισε και ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος: «Επιβεβαιώνεται η δυναμική της Συμφωνίας των Πρεσπών, προς όφελος και των δύο χωρών αλλά και της σταθερότητας στην περιοχή» έγραψε.

«Οφείλω να συγχαρώ τον Νίκο τον Κοτζιά» σχολίασε από την πλευρά της η Όλγα Γεροβασίλη, υπουργός Προστασίας του Πολίτη, η οποία μιλούσε στην ΕΡΤ, όταν πληροφορήθηκε για τις εξελίξεις στο Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ.

 

Διαβάστε ακόμα: 

Υιοθετεί ο Καμμένος τις καταγγελίες για χρηματισμό βουλευτών της ΠΓΔΜ 
Συμφωνία Πρεσπών: Ο Ζάεφ βρήκε τους 80, πρώτο «ναι» στις συνταγματικές αλλαγές

 

 


σχετικα αρθρα