current views are: 3

21 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση05:13

Άρθρο Ι. Καλαντζάκου: Δημοκρατία χωρίς ασφάλεια δεν νοείται

Η αίτηση αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού υποβλήθηκε εντός του νομοθετικού πλαισίου που διαμόρφωσε ο νόμος Παρασκευόπουλου

Δημοσίευση 05:13’

Η αίτηση αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού υποβλήθηκε εντός του νομοθετικού πλαισίου που διαμόρφωσε ο νόμος Παρασκευόπουλου

Της Ιωάννας Καλαντζάκου- Τσατσαρώνη*

Η αίτηση αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού υποβλήθηκε εντός του νομοθετικού πλαισίου που διαμόρφωσε ο νόμος Παρασκευόπουλου. Το πρόβλημα είναι αυτό το νομοθετικό πλαίσιο.  Εξαιτίας του αφέθηκαν  ελεύθεροι αδιακρίτως 12.000 κρατούμενοι, μεταξύ των οποίων κακοποιοί καταδικασμένοι για βαρύτατα αδικήματα, από τους οποίους πολλοί τέλεσαν νέα εγκλήματα μόλις απελευθερώθηκαν.

Η μαζική απελευθέρωση κακοποιών εντάσσεται μάλιστα σε μία γενικότερη πολιτική ενθάρρυνσης της ανομίας από την κυβέρνηση. Έχουμε το άβατο των Εξαρχείων, το άβατο των πανεπιστημιακών χώρων, όπου αντί για ελεύθερη διακίνηση ιδεών ανθεί η βία, η κατατρομοκράτηση καθηγητών και φοιτητών, η διακίνηση ουσιών. Έχουμε την ασυλία του Ρουβίκωνα που επιτίθεται σε πρεσβείες και πιάνει ομήρους τους καθηγητές της φιλοσοφικής, την ασυλία των «συλλογικοτήτων» και των κουκουλοφόρων που οργάνωσαν έφοδο με μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας. Η κυβέρνηση χαϊδεύει ακόμη και τη Χρυσή Αυγή, όπως αποδείχθηκε από την τοποθέτηση του κ.Παπαγγελόπουλου.

Η επιβολή του νόμου είναι σε διαρκή υποχώρηση, η ανασφάλεια κυριαρχεί, η αστυνομία έχει αφεθεί ανίσχυρη.

Δημοκρατία όμως χωρίς νόμο, ευταξία και ασφάλεια του πολίτη δεν υπάρχει. Και η ασφάλεια απαιτεί ισχυρή και παρούσα αστυνομία. Στην Ελλάδα ζούμε υπό καθεστώς ανομίας και διάλυσης του κράτους.

Η Ιωάννα Καλαντζάκου Τσατσαρώνη είναι δικηγόρος και τ. Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών


σχετικα αρθρα