current views are: 5

21 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση08:55

Νέο χτύπημα Κοτζιά: «Εκβιαστές και μπιστόλια του συστήματος υπονομεύουν τη Δημοκρατία»

«Η παραίτηση είναι πράξη ευθύνης», τονίζει.

Δημοσίευση 08:55’

«Η παραίτηση είναι πράξη ευθύνης», τονίζει.

Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η ομιλία του Πάνου Καμμένου στη Θεσσαλονίκη ο κ. Κοτζιάς έκανε ένα τιτίβισμα που καταγγέλλει «λάσπη, συκοφαντίες και ψέματα» που υπονομεύουν την τιμή, υπόληψη και αξιοπρέπεια του.

Το «τιτίβισμα» πιθανώς αναφέρεται σε δημοσιεύματα του Τύπου και σημειώνει πως «Η παραίτηση είναι πράξη ευθύνης». Ο κ. Κοτζιάς κάνει λόγο επίσης για εκβιαστές και μπιστόλια του συστήματος που υπονομεύουν τη Δημοκρατία.

Συγκριμένα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών γράφει: «Με λάσπη, ψέματα, συκοφαντίες, υπονομεύουν την τιμή, υπόληψη και αξιοπρέπεια μου. Εκβιαστές, διεφθαρμένοι, μπιστολια του συστήματος υπονομεύουν την αξιοπρέπεια και την τιμή όποιου τους αντιστέκεται. Έτσι κτυπάνε και τη λειτουργία της Δημοκρατίας. Η παραίτηση είναι πράξη ευθύνης».

Να σημειώσουμε πως την Κυριακή δημοσιεύτηκε απόσπασμα της επιστολής παραίτησης του κ. Κοτζιά στο οποίο μεταξύ άλλων αποκαλύπτεται πως οι λόγοι της παραίτησης του δεν ήταν προσωπικοί αλλά πολιτικοί. 

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών γράφει πως «Η εξωτερική πολιτική χαράσσεται από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών. Στη συνέχεια εγκρίνεται από το υπουργικό συμβούλιο και δεν μπορούν να υπάρχουν αυτονομήσεις και διπλές γραμμές, ειδικά σε πολύ σημαντικά εθνικά θέματα».


σχετικα αρθρα