current views are: 3

21 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση13:05

«Βολές» από την αντιπολίτευση μετά το νέο χτύπημα «Ρουβίκωνα»

Το μόνο που μένει είναι να ανοίξει στέκι και στο Μαξίμου, λέει το ΚΙΝΑΛ

Δημοσίευση 13:05’

Το μόνο που μένει είναι να ανοίξει στέκι και στο Μαξίμου, λέει το ΚΙΝΑΛ

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης μετά τη νέα επίθεση του «Ρουβίκωνα» αυτή τη φορά στο κτίριο της πρεσβείας του Καναδά.

Τα ξημερώματα της Κυριακής κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με βαριοπούλες και μπογιές στην πρεσβεία που βρίσκεται στο Χαλάνδρι προκαλώντας υλικές ζημιές.

«Οι ”συλλογικότητες” του περιθωρίου εξακολουθούν αμέριμνες να χτυπούν ξένες πρεσβείες, εξευτελίζοντας κάθε έννοια νομιμότητας και αμαυρώνοντας διεθνώς την εικόνα του ελληνικού κράτους», δηλώνει ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

«Την ίδια ώρα, η νέα δυαδική πολιτική ηγεσία του κατ’ επίφασιν υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ακόμη συσκέπτεται για το πώς θα αντιμετωπίσει τους “Ρουβίκωνες”, ενώ ειδικά η κ. Παπακώστα ακόμη ψάχνει τη διεύθυνση που θα στείλει το λογαριασμό για τις ζημιές. Στην ουσία, όμως, πίσω από τους ψεύτικους λεονταρισμούς, ακολουθείται σταθερά η ”στοργική” πολιτική προς τους κουκουλοφόρους βανδάλους που εγκαινίασε ο κ. Τόσκας», προσθέτει ο βουλευτής Λάρισας κ. Χαρακόπουλος. 

«Ως εκ τούτου, είναι βέβαιο ότι όσο παραμένει στην εξουσία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι δράστες των επιθέσεων αυτών θα συνεχίζουν ακάθεκτοι το “έργο” τους»», καταλήγει.

Το ΚΙΝΑΛ μέσω του Παύλου Χρηστίδη σχολιάζει πως το μόνο που απομένει είναι ο Ρουβίκωνας να ανοίξει στέκι και στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Οι επιθέσεις του ανενόχλητου Ρουβίκωνα συνεχίζονται κανονικά σε κάθε γωνιά της Αθήνας. Η αντίδραση της κυβέρνησης είναι μηδενική», αναφέρει σε δήλωσή ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγή και πρόσθεσε: «Το μόνο που απομένει είναι να ανοίξει στέκι και στο Μέγαρο Μαξίμου».

Το Ποτάμι σχολιάζει πως «Η Ελλάδα εμφανίζεται διεθνώς ως ξέφραγο αμπέλι, έρμαιο στις ορέξεις διαφόρων μπαχαλάκηδων» και προσθέτει: «Αν στην κυβέρνηση δεν ξέρουν που θα τους βρούν ας περάσουν, τις ώρες που δέχονται το κοινό φυσικά, από τα γραφεία τους στη Φιλοσοφική».
 

​Το χρονικό

Καταδρομικού τύπου επίθεση πραγματοποίησε στις 6.10 τα ξημερώματα ομάδα δέκα ατόμων, με βαριοπούλες και μπογιές, εναντίον της πρεσβείας του Καναδά που βρίσκεται στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία τα άτομα προσέγγισαν την είσοδο της πρεσβείας στην οδό εθνικής αντιστάσεως χωρίς να γίνουν αντιληπτικά και ξεκίνησαν να προκαλούν φθορές με βαριοπούλες ενώ πέταξαν και μπογιές στην πρόσοψη του κτιρίου.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο προχώρησαν σε μία προσαγωγή υπόπτου που στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερο καθώς δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του.

Να σημειώσουμε πως η πρεσβεία του Καναδά δεν φυλάσσεται από την Αστυνομία αλλά από σεκιούριτι.

Ο σεκιουριτάς είπε στους αστυνομικούς πως φοβήθηκε από την επίθεση γι’ αυτό δεν βγήκε έξω με αποτέλεσμα να μην ξέρει πόσα άτομα κρύβονται πίσω από το χτύπημα.


σχετικα αρθρα