ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζάεφ: Οι «8» ζητούν περαιτέρω διαβεβαιώσεις για τη «Μακεδονική» ταυτότητα

Δημοσίευση 21 Οκτωβρίου 2018, 17:15 / Ανανεώθηκε 21 Οκτωβρίου 2018, 21:07
Ζάεφ: Οι «8» ζητούν περαιτέρω διαβεβαιώσεις για τη «Μακεδονική» ταυτότητα
Photo: AFP
Facebook Twitter Whatsapp

«Σε λιγότερο από 15 ημέρες θα είναι έτοιμο το κυβερνητικό σχέδιο για τη συνταγματική αναθεώρηση»

Την ελπίδα ότι θα είναι έτοιμο το κυβερνητικό σχέδιο για τη συνταγματική αναθεώρηση σε λιγότερο από 15 ημέρες, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ. Η εν λόγω τοποθέτηση ήρθε εν μέσω πληροφοριών ότι οι οκτώ βουλευτές της αντιπολίτευσης που στήριξαν την πρόταση για τη συνταγματική αναθεώρηση ζήτησαν περαιτέρω εγγυήσεις για να υπερψηφίσουν την εν λόγω πρόταση, γεγονός που επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Ζάεφ.

Όπως ανέφερε ο Ζάεφ, οι βουλευτές ζητούν τις εξής διαβεβαιώσεις: «Την ενίσχυση της “Μακεδονικής” ταυτότητας, τον τρόπο εφαρμογής της συμφωνίας και να συνδέεται ξεκάθαρα με την διαδικασία ένταξης […] Το επόμενο σημείο είναι πως εάν η Ελλάδα για κάποιο λόγο δεν επικυρώσει τη συμφωνία ή την μπλοκάρει, τότε να ακυρωθούν οι συνταγματικές αλλαγές»

Ο Ζάεφ ωστόσο αρνήθηκε να δεσμευθεί απέναντι στα αιτήματα των βουλευτών της αντιπολίτευσης, δηλώνοντας πως αυτά θα εξεταστούν από ειδικούς της κυβέρνησής του.

Ως προς το χρόνο που θα είναι έτοιμο το σχέδιο αναθεώρησης, ο κ. Ζάεφ τόνισε πως ελπίζει να κατατεθεί στη Βουλή σε λιγότερο από 15 ημέρες. Εμφανίστηκε αισιόδοξος πως στα επόμενα στάδια η πλειοψηφία υπέρ της αναθεώρησης θα μεγαλώσει.