current views are: 11

24 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση06:42

Hurriyet: Ο Τσίπρας σταμάτησε την επέκταση της αιγιαλίτιδας

Τι αναφέρει για Κοτζιά.

Δημοσίευση 06:42’

Τι αναφέρει για Κοτζιά.

Με παρέμβαση Τσίπρα η Αθήνα άλλαξε στάση στο θέμα της επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων, γράφει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στην απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικού, που έκανε λόγο «κυριαρχικό και αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας για την επέκταση των χωρικών της υδάτων. Αυτό το δικαίωμα δεν είναι θέμα διαπραγμάτευσης. Και συνέστε στην Τουρκία να μην ερηνεύει αυθαίρετα το διεθνές δίκαιο, ενώ οι απειλές της δεν συμβάλλουν στις σχέσεις καλής γειτονίας».

Και συνεχίζει η Hurriyet., σημειώνοντας πως: Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Κοτζιάς, παραδίδοντας τη θέση του στον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα  ανέφερε ότι εργάζονται σε τρία διαφορετικά προεδρικά διατάγματα, που αφορούν στην επέκταση των χωρικών υδάτων».

Το δημοσίευμα τονίζει ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός ουσιαστικά προχώρησε σε διακοπή αυτής της διαδικασίας παραπέμποντας στη Βουλή.

«Ωστόσο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διέκοψε τα προεδρικά διατάγματα σχετικά με το θέμα της αύξησης των χωρικών υδάτων και αποφάσισε να εκπονήσει σχέδιο νόμου αντί για διάταγμα, το οποίο θα συζητηθεί στο κοινοβούλιο και θα διαβουλευθεί με τα πολιτικά κόμματα. Αυτή η απόφαση σημαίνει την αναστολή των 12 μιλίων σε αυτό το στάδιο».


σχετικα αρθρα