current views are: 9

25 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση13:43

Καμμένος: Τι είπα για τον Σόρος στο υπουργικό – Κύκλοι Κοτζιά: Δεν πιστεύουμε να σβήστηκαν τα πρακτικά (Βίντεο)

Συνεχίζεται η προσωπική σύγκρουση – Στην αντεπίθεση ο πρώην ΥΠΕΞ

Δημοσίευση 13:43’

Συνεχίζεται η προσωπική σύγκρουση – Στην αντεπίθεση ο πρώην ΥΠΕΞ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση στον απόηχο της συνέντευξης του Νίκου Κοτζιά, ο οποίος είχε ισχυριστεί πως στο υπουργικό συμβούλιο της 16ης Οκτωβρίου, ο Πάνος Καμμένος είχε «καταγγείλει πως η κυβέρνηση χρηματίζεται από τον Τζόρτζ Σόρος». Απαντώντας στο αίτημα της ΝΔ για διερεύνηση των όσων ειπώθηκαν, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αρχικά διέψευσε ότι έκανε οποιαδήποτε αναφορά στον Τζορτζ Σόρος, αργότερα ωστόσο σε νέα του δήλωση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα, υποστήριξε πως η αναφορά που έκανε για τον μεγαλοεπενδυτή δεν αφορούσε την κυβέρνηση και άφησε εκ νέου αιχμές κατά του κ. Κοτζιά. Από την πλευρά του, το Μέγαρο Μαξίμου κάνει λόγο για «λάσπη στον ανεμιστήρα».

Καμμένος: Τι είπα για τον Σόρος στο υπουργικό

Δύο ημέρες μετά την επίμαχη συνέντευξη Κοτζιά – και αφού χθες το Μέγαρο Μαξίμου είχε κάνει λόγο για θεωρίες συνωμοσίας- ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, με διπλή του παρέμβαση, μέσω δήλωσης αλλά και ανάρτησης στο Twitter διέψευσε τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και υποστήριξε ότι δεν έκανε οποιαδήποτε αναφορά στον Τζορτζ Σόρος, υποστηρίζοντας μάλιστα πως βρίσκεται σε εξέλιξη «επιχείρηση αντιπερισπασμού από “τα ορφανά του Σημίτη”».

Στη δήλωσή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα, ο κ. Καμμένος υποστήριξε πως «στήνονται ολόκληρα σενάρια γύρω από πράγματα που δήθεν ειπώθηκαν από μένα. Να ξεκαθαρίσω ότι ποτέ δεν ειπώθηκε ότι πενήντα εκατομμύρια δόθηκαν στην κυβέρνηση από τον Σόρος. Αναφέρθηκα στον Σόρος σε σχέση με συνεργασία του ΥΠΕΞ με εταιρεία εκδόσεως βίζα, που δεν έχει να κάνει σχέση με την κυβέρνηση. Όλα αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις που χρησιμοποιεί η αντιπολίτευση προκειμένου να κρύψει την εξέλιξη της προφυλάκισης του Γιάννου Παπαντωνίου, όπου τα ορφανά του Σημίτη και οι συνέταιροί τους στην ΝΔ βλέπουν ότι αρχίζει να καταρρέει ο μύθος που προσπάθησαν να χτίσουν».

Σημείωσε μάλιστα ότι η κυβέρνηση έχει υπουργικό συμβούλιο στο οποίο κρατούνται πρακτικά και τόνισε ότι «όσοι μίλησαν, όπως ο Χρήστος ο Σπίρτζης ήταν ξεκάθαροι» προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει την προσπάθεια κάποιων να χτίσουν τέτοια σενάρια πάνω σε αυτές τις δηλώσεις.

Αναφερόμενος στον Νίκο Κοτζιά είπε ότι δεν θα ασχοληθεί πλέον μαζί του, προσθέτοντας με νόημα: «Το γαρ πολύ της θλίψεως…»

Είχε προηγηθεί ανάρτησή του υπουργού στο Twitter, όπου σημείωνε: «Επειδή τα ορφανά του Σημίτη μετά τη παραζάλη τους από προφυλάκιση Παπαντωνίου έχουν επιδοθεί σε επιχείρηση αντιπερισπασμού πόνου, εδώ και 48 ώρες αναπαράγουν δήθεν αναφορά μου στο υπουργικό για 50 εκ € του Σόρος στην κυβέρνηση είναι ψευδές απόδειξη τα πρακτικά και οι παρόντες».

 

 

Ωστόσο, ο Νίκος Κοτζιάς επανήλθε κατά του κ. Καμμένου και μέσω διαρροής όχι μόνο επιμένει στα όσα υποστήριξε δημοσίως με τη συνέντευξή του στο Creta αλλά αφήνει υπόνοιες μέχρι και για διαγραφή μέρους των πρακτικών του υπουργικού συμβουλίου!

«Αν κάποιοι μετά τη σιωπή στις ύβρεις θέλουν να σβήσουν τμήματα από τα πρακτικά του υπουργικού συμβουλίου είναι κάτι που δεν μπορεί να φανταστεί ο νους μας και το αποκλείουμε», ανέφεραν κύκλοι του πρώην υπουργού Εξωτερικών στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Πυρά Μαξίμου κατά ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

Νωρίτερα, το Μέγαρο Μαξίμου με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ σημείωνε πως τα δύο κόμματα επιδίδονται σε μια προσπάθεια «να εκτρέψουν τη συζήτηση από την πραγματικότητα της υπόθεσης Παπαντωνίου, των μαύρων ταμείων και του χορού των εκατομμυρίων, από την πραγματικότητα του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που οικοδόμησαν».

«Αντί να ζητήσουν μια συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τον εκφυλισμό, την ηθική κατάντια και την καταρράκωση θεσμών και αξιών επιχειρούν με λάσπη στον ανεμιστήρα να πείσουν ότι όλοι είμαστε ίδιοι. Οι έρευνες και οι αποφάσεις της δικαιοσύνης όμως δεν αποκρύβονται, δεν παραγνωρίζονται και πολύ περισσότερο δεν συμψηφίζονται με τη λάσπη τους», συνεχίζει το Μαξίμου και προσθέτει:

«Ο ελληνικός λαός έχει κρίση, έχει γνώση και διαμορφώνει άποψη πέρα και έξω από τους σχεδιασμούς και τις βλακώδεις επικοινωνιακές δήθεν καταιγίδες που ενορχηστρώνουν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ. Η μόνη ομερτά που υπήρχε αλλά σπάει μέρα με τη μέρα είναι αυτή του κου Μητσοτάκη και των εκσυγχρονιστών συνοδοιπόρων του. Πιθανόν περιμένουν κάτι και φοβούνται. Εξ ου και ο πανικός».

Αλλά και νωρίτερα, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης είχε διαψεύσει τον Νίκο Κοτζιά, σημειώνοντας σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα», ότι δεν άκουσε τον κ. Καμμένο να κάνει αναφορά στον Σόρος: «Δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα. Ο Νίκος Κοτζιάς είναι ένας πνευματικός άνθρωπος, τον αγαπάμε. Δεν θα με βάλετε σε αυτή τη διένεξη. Τον αγαπάω, τον σέβομαι. Δεν έχω ακούσει εγώ τον Καμμένο να λέει τέτοια πράγματα. Υπήρχε πολιτική διαφωνία και υπάρχει με τους ΑΝΕΛ σε σχέση με την ΠΓΔΜ».

Στα σχόλια του κ. Καμμένου απάντησε σε οργισμένο ύφος το Κίνημα Αλλαγής. «Ο κ. Κοτζιάς αναφέρει δημοσίως τις καταγγελίες υπουργού (που έγιναν μέσα στο υπουργικό συμβούλιο) περί χρηματισμού της κυβέρνησης από τον Σόρος και ο υπουργός – μαζί με το γνωστό δεκανίκι του – το αρνείται κατηγορηματικά», σημειώνει το ΚΙΝΑΛ και συνεχίζει:

«Ας μας πει επιτέλους ο σιωπών πρωθυπουργός ποιος είναι συκοφάντης ή ποιος είναι ψεύτης».

Αυξάνει την πίεση η ΝΔ

Το θέμα με τις φερόμενες αναφορές Καμμένου στον Σόρος, κυριαρχεί για ακόμη μία ημέρα στην πολιτική αντιπαράθεση, καθώς η Νέα Δημοκρατία δια του αναπληρωτή τομεάρχη Δικαιοσύνης Κ. Καραγκούνη, κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου το βίντεο με τη συνέντευξη του κ. Κοτζιά.

►Διαβάστε επίσης: Αυξάνει την πίεση για την επιστολή Κοτζιά η ΝΔ

«Η κυβερνητική ομερτά πρέπει να σπάσει», τονίζει στην ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση, θέτοντας κάποια ερωτήματα:

  • «Εμπλέκεται και ο ξάδερφος του πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας στις ύποπτες υποθέσεις της κυβέρνησης που καταγγέλλει ο κ. Κοτζιάς;
  • Υπάρχουν στην επιστολή του αναφορές στο σκάνδαλο Καμμένου με την υπόθεση πώλησης των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία;
  • Καταγγέλλει ο κ. Κοτζιάς τον αδιαφανή τρόπο που ο κ. Καμμένος φέρεται να διαχειρίστηκε τα κοινοτικά κονδύλια των ΜΚΟ για τους πρόσφυγες;».

«Η ΝΔ δεν αναδεικνύει τυχαία σήμερα τα ενδεικτικά αυτά ερωτήματα», υπογραμμίζει και συνεχίζει: «Διότι τα ερωτήματα αυτά, όπως και πολλά άλλα, διατυπώνονται πλέον με τη μορφή των αποκαλύψεων στον Τύπο και το διαδίκτυο που μεταφέρουν καθημερινά πληροφορίες από το περιεχόμενο της επιστολής Κοτζιά» και ζητά από τον πρωθυπουργό να πάρει θέση:

«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Οφείλει σήμερα κι όλας να δημοσιοποιήσει την επιστολή Κοτζιά. Πολύ περισσότερο, όταν το «ανοιχτό βιβλίο του», όπως χαρακτήρισε τον κ. Κοτζιά, αποκάλυψε δημοσίως πως ο κ. Καμμένος μέσα στο υπουργικό συμβούλιο κατήγγειλε ότι ο επιχειρηματίας Τζορτζ Σόρος χρημάτισε υπουργούς της κυβέρνησής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να εξαγοράσουν και εκείνοι ξένους παράγοντες».

«Αν όλα αυτά ο κ. Τσίπρας τα θεωρεί «ψεκασμένες θεωρίες συνομωσίας» του κ. Καμμένου, όπως τα χαρακτήρισε σήμερα η «Αυγή», να το πει δημοσίως. Σε μια τέτοια περίπτωση, ωστόσο, οφείλει να εξηγήσει με πειστικό τρόπο στους πολίτες, γιατί απέπεμψε τον κ. Κοτζιά και επέλεξε να συγκυβερνά με ένα “ψεκασμένο συνωμοσιολόγο”», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.


σχετικα αρθρα