current views are: 8

26 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση14:37

Εν μέσω κόντρας Καμμένου – Κοτζιά, ο Τσίπρας συγκαλεί την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδρίαση την Τρίτη εν μέσω φορτισμένου κλίματος

Δημοσίευση 14:37’

Συνεδρίαση την Τρίτη εν μέσω φορτισμένου κλίματος

Μέσα σε ένα έντονα φορτισμένο κλίμα με την κόντρα Καμμένου – Κοτζιά να συνεχίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr,  ο πρωθυπουργός συγκαλεί την Τρίτη το μεσημέρι στις 12 την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Το γεγονός πως ο Νίκος Κοτζιάς, εκτός απροόπτου, θα βρεθεί στην αίθουσα της γερουσίας δίνει στη συνεδρίαση ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το τι θα ειπωθεί,  αν οι ίδιος αποφασίσει να λάβει το λόγο, αλλά και τα ερωτήματα που θα του απευθύνουν οι βουλευτές για το πολυσυζητημένο υπουργικό συμβούλιο.

Τόσο από το Μαξίμου όσο και από τους επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδα του κόμματος επιθυμούν να πέσουν οι τόνοι και το ενδιαφέρον να στραφεί στις νομοθετικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο ο Πάνος Καμμένος δείχνει να επιθυμεί να συντηρήσει την κόντρα του με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών.

Η ατζέντα της συνεδρίασης θα περιλαμβάνει τη Συνταγματική αναθεώρηση και πως θα προχωρήσει το κόμμα την πρόταση που πρέπει να καταθέσει, που απαιτεί υπογραφές 50 βουλευτών. Σημαντικά ζητήματα στα οποία έχουν εκφραστεί διαφορετικές απόψεις είναι οι σχέσεις κράτους – εκκλησίας, αλλά και ο τρόπος εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης θα εκλεγούν και οι νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή να εντάσσεται στο προεδρείο.


σχετικα αρθρα