Η συναίνεση σε μεγάλα ζητήματα είναι απαραίτητη αλλά η ΝΔ δεν δίνει δείγματα ουσιαστικής γραφής, επεσήμανε ο Ηλίας Μόσιαλος, αναφορικά με το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης, όπως τέθηκε από τους Δημήτρη Ρέππα και Ανδρέα Λοβέρδο, σε χθεσινές συνεντεύξεις τους σε κυριακάτικες εφημερίδες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό real fm, τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξουν βαθιά συναινετικές διαδικασίες, οι οποίες θα δοκιμαστούν στην πράξη πριν συζητηθεί οτιδήποτε άλλο. Συμπλήρωσε, επίσης, ότι στην ελληνική δημοκρατία δεν υπάρχει η κουλτούρα της συναίνεσης, καθώς επικρατεί η αντίληψη πως μέσα από μία συναινετική διαδικασία κάποιος χάνει, κάποιος κερδίζει και δεν φαίνεται ότι ωφελείται το δημόσιο συμφέρον.

Αναφορικά με τη συγχώνευση της Alpha Bank με τη Eurobank, ο κ. Μόσιαλος σημείωσε ότι τα μεγαλύτερα μεγέθη στην ελληνική τραπεζική αγορά είναι χρήσιμα να υπάρχουν, για να ενισχυθεί η ρευστότητα, καθώς το τραπεζικό σύστημα είναι αυτό που μπορεί να οδηγήσει στην επανεκκίνηση της οικονομίας.

Σχολιάζοντας, τέλος, τις πληροφορίες για συμμετοχή ξένων κεφαλαίων από το Κατάρ, σημείωσε πως το τραπεζικό σύστημα είναι διεθνές και η εισροή ξένων κεφαλαίων, είναι και μία ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία.