ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούλτεψη στο «Ακραίως»: Επικρατεί τρομοκρατία στην περιοχή που ζουν Βορειοηπειρώτες

Δημοσίευση 30 Οκτωβρίου 2018, 12:00 / Ανανεώθηκε 31 Οκτωβρίου 2018, 11:23
Βούλτεψη στο «Ακραίως»: Επικρατεί τρομοκρατία στην περιοχή που ζουν Βορειοηπειρώτες
Facebook Twitter Whatsapp

«Η Ελλάδα πρέπει να τους προστατεύσει».

«Εδώ κι αρκετά χρόνια υπάρχει υπόγεια εθνοκάθαρση στην περιοχή, με σκοπό τον αφελληνισμό» ισχυρίστηκε η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «Επικρατεί τρομοκρατία στην περιοχή που ζουν Βορειοηπειρώτες. Η Ελλάδα πρέπει να τους προστατεύσει».

«Εγώ θέλω να μάθω αν ο κ Τσίπρας, ως πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών έχει επικοινωνήσει με τον κ. Ράμα. Ο Σαμαράς το έχει κάνει. Σε τέτοια κορυφαία ζητήματα σηκώνει ο πρωθυπουργός το τηλέφωνο και λέει δεν δέχομαι τι δήλωση που έκανες κλ.π.».

Αναφερόμενη στο θάνατο του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα από πυρά της αλβανικής αστυνομίας, η βουλευτής Β΄Αθηνών αναρωτήθηκε: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί βρέθηκαν στο σπίτι του ομογενή θύματος; Γιατί ήταν στο χωριό τόσοι πολλοί αστυνομικοί την ημέρα της; Υπάρχουν περιστατικά. Λεηλατούν σπίτια και τα κλέβουν. Οργάνωση λειτουργεί ως παρακράτος, με την ανοχή της αλβανικής αστυνομίας. Τρομοκρατούν την μειονότητα βρίζουν ηλικιωμένους που δεν μιλάνε ελληνικά, βανδαλίζουν πινακίδς ελληνικές. Ο λαλίστατος κ. Κοτζιάς που είναι; Που είναι τώρα εξαφανισμένος; Έπρεπε να απαιτήσει να μην είναι αμέτοχη η αλβανική αστυνομία, σε όλα αυτά που συμβαίνουν. Επικρατεί τρομοκρατία στην περιοχή που ζουν οι Βορειοηπειρώτες. Η Ελλάδα πρέπει να τους προστατεύσει».

Η κ. Βούλτεψη συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής και όπως είπε: «Ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, που είναι πολύ ψύχραιμος άνθρωπος, είπε μπορούσαν να τον συλλάβουν. Δεν ακολουθήθηκαν οι κανόνες. Τα τελευταία δύο χρόνια υπάρχει έξαρση ανθελληνικής προπαγάνδας», ενώ στο στόχαστρό της βρέθηκε και η υπουργός Πολιτισμού. «Απαράδεκτη  η κ. Ζορμπά, η οποία μετέφερε ότι της έλεγαν οι Αλβανοί».

Επίσης, η κ. Βούλτεψη κατήγγειλε την ηγεσία της ΕΛΑΣ. «Θέλω να καταγγείλω στη στάση της ελληνικής αστυνομίας. Δεν μπορεί να λέει αυτούσια, αυτά που της μετέφερε η αλβανική αστυνομία. Ο αρχηγός της αστυνομίας τι δουλειά είχε; Χρειαζόταν να πει για το ποινικό μητρώο του θύματος; Δεν ξέρει, δεν ήταν εκεί να κάνει τις έρευνες».