«Bλέπω ένα γάντζωμα του ΠΑΣΟΚ και του Πρωθυπουργού στην εξουσία. Πάση θυσία», δήλωσε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash ο Ευάγγελος Αντώναρος. Ο βουλευτής της ΝΔ απαντώντας σε ερώτηση για την πιθανότητα εκλογών δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν πιστεύει ότι κυβερνά ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε ο Γ. Παπανδρέου αποτελεσματικά και ουσιαστικά. Για το θέμα της συναίνεσης ο κ. Αντώναρος επεσήμανε χαρακτηριστικά:
«Κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ ανακαλύπτουν τώρα ξανά την ανάγκη μιας συνεργασίας των δυο μεγάλων κομμάτων δείχνει κατά τη γνώμη μου κάτι πολύ απλό: Ότι με τις λάθος πολιτικές τις οποίες εφαρμόζουν – και αυτές συνεχίζονται με τα λάθη και τις γκάφες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών, του κ. Βενιζέλου – οδηγούν τη χώρα σε όλο και μεγαλύτερη ύφεση, σε όλο και μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα και προφανώς θέλουν να βρουν συνενόχους. Εμείς, λοιπόν, συνένοχοι δεν θα γίνουμε. Είμαστε μια δύναμη ευθύνης και πιστεύουμε ότι πρέπει να βρεθεί μια καθαρή λύση ώστε η χώρα να πάει μπροστά».

Για τη συμφωνία στον τομέα της Παιδείας:

Για το νομοσχέδιο για την Παιδεία η Νέα Δημοκρατία έθεσε τρεις προϋποθέσεις προκειμένου να συναινέσει στην ψήφισή του. Αυτό τι δείχνει; Ότι εμείς δεν είμαστε δογματικοί. Δεν λέμε όχι σε όλα όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ για πάρα πολλά χρόνια απέναντι στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Όταν λοιπόν ο Πρωθυπουργός της χώρας πήρε τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και του είπε ότι αποδέχεται δυο από τις βασικές προϋποθέσεις με κορυφαία την κατάργηση του ασύλου που είναι ένα δικό μας αίτημα εδώ και πολύ καιρό, εμείς δεν είχαμε κανένα λόγο να μην συναινέσουμε. Αυτό όμως δεν μπορεί να είναι ένα γενικό πρόκριμα για οτιδήποτε ζητάει το ΠΑΣΟΚ όταν τα βρίσκει σκούρα, όταν κάνει λάθη. Αυτή η εξέλιξη της περασμένης εβδομάδας απλώς δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία είναι μια δύναμη που εργάζεται εποικοδομητικά, θετικά και όχι αρνητικά όπως έκανε στο παρελθόν το ΠΑΣΟΚ για το καλό του τόπου.

Για την υπόθεση SIEMENS:

Η Βουλή των Ελλήνων με πλειοψηφία και με τη συμμετοχή πολλών βουλευτών  του ΠΑΣΟΚ, αποφάσισε ότι είναι εντελώς άκομψη για να μην χρησιμοποιήσω καμία χειρότερη λέξη, η προσπάθεια που έκανε το ΠΑΣΟΚ δυο φορές να επικεντρώσει όλη την υπόθεση SIEMENS σε δυο πρώην Υπουργούς της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, τον Γιώργο Αλογοσκούφη και τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη. Δυο ανθρώπους για τους οποίους δεν προέκυψε καμία ύποπτη ανάμιξη σ' αυτό το θέμα. Και για μια ακόμη φορά η έκβαση αυτών των ψηφοφοριών δείχνει για εμένα και κάτι άλλο: Ότι όπως έγινε και στην υπόθεση του Βατοπεδίου, η προσπάθεια να ποινικοποιήσει κανείς χωρίς στοιχεία τους πολιτικούς του αντιπάλους γυρίζει μπούμερανγκ στον ίδιο. Πίσω δηλαδή στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ.