ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Τη συνταγματική αναθεώρηση θα την κάνει η δική μας κυβέρνηση

Δημοσίευση 30 Οκτωβρίου 2018, 17:46 / Ανανεώθηκε 31 Οκτωβρίου 2018, 11:42
ΝΔ: Τη συνταγματική αναθεώρηση θα την κάνει η δική μας κυβέρνηση
Facebook Twitter Whatsapp

Ο πρωθυπουργός «προσπαθεί να κρύψει την αποσύνθεση της κυβέρνησης»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Συστήνουμε στον κ. Τσίπρα ψυχραιμία και λίγη υπομονή. Σε λίγους μήνες από σήμερα, η ευρεία συνταγματική αναθεώρηση που χρειάζεται ο τόπος θα συντελεστεί» υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία σε μια ειρωνική ανακοίνωση για το σχέδιο συνταγματικής αναθεώρησης του πρωθυπουργού, ο οποίος προσπαθεί να «κρύψει» την «αποσύνθεση» της κυβέρνησης λόγω της σύγκρουσης Καμμένου - Κοτζιά.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει ωστόσο πρόθυμο να συμπεριλάβει στην αναθεώρηση, ως επόμενη κυβέρνηση, και κάποιες από τις «αυτονόητες προτάσεις που υιοθέτησε όψιμα ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως την αλλαγή του άρθρου 86» περί ευθύνης υπουργών.

«Ο κ. Τσίπρας, εκτός από την ψυχραιμία του, έχει απωλέσει πια και τη μνήμη του. Του την φρεσκάρουμε» λέει η Πειραιώς και παραθέτει το ιστορικό της υπόθεσης.

«Τον Νοέμβριο του 2006 ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο βουλευτής που εισηγήθηκε να ενταχθεί στην αναθεώρηση η αλλαγή του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών. Κανείς από το κόμμα του κ. Τσίπρα δεν τη συνυπέγραψε. 

Τον Μάιο του 2014 ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε ως «άκαιρη» την πρόταση αναθεώρησης της κυβέρνησης Σαμαρά και λίγους μήνες μετά έριξε την κυβέρνηση συμπράττοντας με τη Χρυσή Αυγή, τον Πάνο Καμμένο και το Φώτη Κουβέλη. Το έπραξε μάλιστα εργαλειοποιώντας την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας που θέλει σήμερα να αλλάξει. 

Τον Ιανουάριο του 2016 αρνήθηκε να απαντήσει στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια γενναία και συναινετική αναθεώρηση την οποία θα στήριζαν από κοινού κυβέρνηση και αντιπολίτευση. 

Και έτσι φτάσαμε στον Οκτώβριο του 2018 με τον κ. Τσίπρα να επιδιώκει να ευτελίσει ακόμη και την αναθεώρηση του Συντάγματος, μήπως και αποκρύψει για λίγες μέρες την αποσύνθεση της κυβέρνησής του και τις δημόσιες αλληλοκατηγορίες των υπουργών του ότι χρηματίζονται.

Συστήνουμε στον κ. Τσίπρα ψυχραιμία και λίγη υπομονή. Σε λίγους μήνες από σήμερα, η ευρεία συνταγματική αναθεώρηση που χρειάζεται ο τόπος θα συντελεστεί. Και εξυπακούεται ότι μετά τις εκλογές η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα συμπεριλάβει και κάποιες από τις αυτονόητες προτάσεις που υιοθέτησε όψιμα ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως την αλλαγή του άρθρου 86» καταλήγει η ΝΔ.

Διαβάστε επίσης: ►Τσίπρας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συνταγματική αναθεώρηση: Η ΝΔ θυμίζει τζογαδόρο