current views are: 10

30 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση18:57

Το κρυφό ραντεβού Τσίπρα – Παπακώστα για τις κρίσεις στην αστυνομία

Το παρασκήνιο της κόντρας με την Γεροβασίλη – Γιατί απείλησε με παραίτηση η υφυπουργός

Δημοσίευση 18:57’

Το παρασκήνιο της κόντρας με την Γεροβασίλη – Γιατί απείλησε με παραίτηση η υφυπουργός

Ένα «θρίλερ» ήταν σε εξέλιξη στη Βουλή κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συνταγματική Aναθεώρηση. Μπορεί οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στην αίθουσα της Γερουσίας να έφτιαχναν το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα κινηθεί η πρόταση τους, όμως, όπως πρώτο αποκάλυψε το Newpost, η Όλγα Γεροβασίλη με την Κατερίνα Παπακώστα ήρθαν σε αντιπαράθεση για τις κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία.

Ασφαλείς πληροφορίες του Newpost.gr αναφέρουν πως η άποψη της κα. Παπακώστα να μην προχωρήσουν άμεσα οι αλλαγές στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ σε αντίθεση με τις προθέσεις που υπήρχαν, την οδήγησε στο να κλείσει ένα πρώτο ραντεβού με τον πρωθυπουργό στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή.

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη βρέθηκε γύρω στις 12.30 στο εντευκτήριο της Βουλής, ωστόσο το τετ α τετ με τον Αλέξη Τσίπρα δεν πραγματοποιήθηκε, αφού ήταν προγραμματισμένη η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Στο εντευκτήριο της Βουλής βρέθηκε η Όλγα Γεροβασίλη, αφού φέρεται να ήταν ενημερωμένη για τις κινήσεις που κάνει  η υφυπουργός της. Η κα. Γεροβασίλη είχε συνομιλίες με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Το τετ α τετ των δυο γυναικών δεν άργησε να πραγματοποιηθεί προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις και το επεισόδιο να επιχειρηθεί να λήξει εκεί. Λίγο πριν γίνει η συνάντηση – στο γωνιακό τραπεζάκι του εντευκτηρίου – οι ίδιες πηγές μιλούσαν στο newpost.gr ακόμα και για απειλή παραίτησης που είχε θέσει η Κατερίνα Παπακώστα φανερά εκνευρισμένη από το ζήτημα των κρίσεων και τις γρήγορες εξελίξεις που δρομολογούσε το Μαξίμου.

Είχε μεσολαβήσει – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές – και “πυροσβεστική” παρέμβαση του Πάνου Καμμένου προκειμένου το επεισόδιο να θεωρηθεί λήξαν.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τα πνεύματα ανέλαβε να ηρεμήσει ο πρωθυπουργός, ο οποίος συνάντησε την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη στις 5:35 μ.μ., για 20 λεπτά αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η δευτερολογία του και η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα δείχνουν πως έγινε μια πρώτη προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, αν και οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι συνεννοήσεις αναμένεται να συνεχιστούν και αύριο.

Για το ζήτημα η Όλγα Γεροβασίλη φέρεται να έχει μιλήσει εδώ και ημέρες με τον πρωθυπουργό, ενώ σήμερα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, συνομίλησε μαζί του και για την διαφορά που έχει προκύψει με την Κατερίνα Παπακώστα προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή.

Πήγες της ΕΛ.ΑΣ τονίζουν ότι το θέμα των κρίσεων δεν έχει αποφασιστεί και πως αυτό που μένει ανοιχτό είναι η αναπλήρωση του υπαρχηγού.


σχετικα αρθρα