current views are: 11

1 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση09:50

Αντιδράσεις μετά τη γνωστοποίηση της πρόθεσης ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική στην Υγεία

Γεωργιάδης στο «Ακραίως»: Δεν θα γίνει, βάζω στοίχημα

Δημοσίευση 09:50’

Γεωργιάδης στο «Ακραίως»: Δεν θα γίνει, βάζω στοίχημα

Νέο πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης άνοιξε μετά την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την Υγεία, σχετικά με τις πράξεις πέντε υπουργών προηγούμενων κυβερνήσεων, μεταξύ αυτών και ο Άδωνις Γεωργιάδης για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ και ο Ανδρέας Λοβέρδος για το «Ερρίκος Ντυνάν».

«Δεν θα γίνει Προανακριτική και βάζω στοίχημα γι αυτό«, δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην εκπομπή «Ακραίως», στον Τάκη Χατζή και στον Δημήτρη Οικονόμου.

«Δεν γίνεται να προκύψει προανακριτική από αυτή την εξεταστική που εξελίχθηκε σε φιάσκο για τον ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα προκύψει πόρισμα που θα οδηγεί κάποιον υπουργό σε προανακριτική.

«Σηκώνουν καπνό για να καλύψουν την αποτυχία τους», τόνισε και πρόσθεσε: «Έχουν αποτύχει σε βαθμό που δεν φαντάζεστε. Μιλούσαν για μαύρη τρύπα στο ΚΕΕΛΠΝΟ, έβαλαν ορκωτούς λογιστές και δεν βρέθηκε καμία τρύπα. Ρεζίλι των σκυλιών»

«Τα αήθη χτυπήματα της κυβέρνησης τα εκλαμβάνω ως παράσημα και τίτλους τιμής. Τέτοιες αθλιότητες τις έχω για πρωινό», δήλωσε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Γεωργιάδης στη Βουλή: «Σας προκαλώ! Δεν θα κάνετε προανακρτική!» – Κόντρα με Σπίρτζη για Θριάσιο

«Δεν μπορεί να γίνει προανακριτική γιατί η εξεταστική ήταν ένα φιάσκο! Την κλείσατε άρον άρον. Και δεν θα κάνετε και προανακριτική και σας προκαλώ!», είπε λίγο αργότερα στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης. Μάλιστα, ο πρώην υπουργός της ΝΔ, δεν έμεινε εκεί αλλά επιτέθηκε με σφοδρότητα στον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη αναφορικά με τη σύμβαση παραχώρησης του Θριάσιου.  Ο κ. Γεωργιάδης κατήγγειλε πως ο υπουργός άλλαξε εκ των υστέρων τους όρους της σύμβασης, μειώνοντας το τίμημα και αυξάνοντας τα τετραγωνικά μέτρα.

«Πείτε μου μια περίπτωση στο παρελθόν που έρχεται η κυβέρνηση δια νόμου να αλλάξει τους όρους διαγωνισμού εκ των υστέρων. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό», είπε και πρόσθεσε: «Τέτοια λαμογιά δεν έχει υπάρξει στην ιστορία. Του χαρίζετε λεφτά από το Δημόσιο! Δικά σας είναι κύριε υπουργέ και τα χαρίζετε; Έλα Χριστέ και Παναγία! Πού να το πεις και ποιος να σε πιστέψει».

« Έχει παραπληροφορηθεί ο κ. Γεωργιάδης», απάντησε ψύχραιμα ο κ. Σπίρτζης, ο οποίος κατέθεσε την προκήρυξη του διαγωνισμού στα πρακτικά, σημειώνοντας πως έχει δημοσιευτεί και στην εφημερίδα της Κομισιόν. Σημείωσε, δε, πως δεν υπάρχει δεύτερη προκήρυξη και προκάλεσε τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, αν τη βρει να τη δείξει και στον ίδιο.

Προανακριτική για πέντε υπουργούς ΝΔ – ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με την εφημερίδα «τα Νέα» τα πέντε ονόματα που αναφέρονται στο πόρισμα είναι: Άδωνις Γεωργιάδης (ΚΕΕΛΠΝΟ), Δημήτρης Αβραμόπουλος (εμβόλια – ΚΕΕΛΠΝΟ), Ανδρέας Λοβέρδος (Ερρίκος Ντυνάν), Μάκης Βορίδης (Ερρίκος Ντυνάν) και Μάριος Σαλμάς (αρθροσκοπήσεις) και βρίσκονται στο στόχαστρο για τη διαχείριση των υποθέσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ, του «Ερρίκος Ντυνάν» και των αρθροσκοπήσεων. 

Εφόσον στο περιθώριο του πορίσματος, περιγράφουν πράξεις αξιόποινες για τους προαναφερθέντες υπουργούς, το επόμενο βήμα θα είναι η σύσταση προανακριτικής επιτροπής όπου θα διερευνήσει την ποινική διάσταση του ζητήματος.

 

 


σχετικα αρθρα