current views are: 10

2 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση10:11

Γεωργαντάς στο «Ακραίως»: Άνθρακας ο θησαυρός το πόρισμα της Εξεταστικής για την Υγεία

«Υπάρχει υπερδιόγκωση του δημοσίου και φαίνεται από την αύξηση μισθολογικής δαπάνης».

Δημοσίευση 10:11’

«Υπάρχει υπερδιόγκωση του δημοσίου και φαίνεται από την αύξηση μισθολογικής δαπάνης».

«Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δικαιολογεί τη σύσταση προανακριτικής, άρα εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες» ισχυρίστηκε ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, Γιώργος Γεωργαντάς στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «Βιάζονται οι συνάδελφοι της πλειοψηφίας, και αυτό είναι αντιδεοντολογικό, να προαναγγείλουν διώξεις, ενώ ακόμα δεν έχουμε κάνει εισηγήσεις».

«Ως μόνιμο μέλος της Εξεταστικής για την Υγεία και ως νομικός δεν μπορώ να παρακολουθήσω τα δήθεν περί σύστασης προανακριτικής, γιατί χρειάζονται σοβαρότατες ενδείξεις για ποινικές ευθύνες. Αλλά δεν υπάρχουν. Δεν υπάρχει κάτι να δίνει τη δυνατότητα για σύσταση. Είναι καθαρά πολιτική η στόχευση, γιατί δεν μπορούν να πουν άνθρακας ο θησαυρός. Δεν θέλουν να ομολογήσουν την αποτυχία, ενώ ασχολήθηκαν επί 20μηνο. Στο ΚΕΕΛΠΝΟ, ήρθαν στη Βουλή οι ορκωτοί λογιστές και είπαν ότι δεν προκύπτει έλλειμμα».

Ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ έκανε λόγο για «υπερδιόγκωση του δημοσίου και φαίνεται από την αύξηση μισθολογικής δαπάνης κατά 600 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι. Έχουμε αύξηση των συμβασιούχων κατά 20.000, αύξηση των μετακλητών και αύξηση των δομών».

Και υπογράμμισε: «Την περίοδο 2012-14, η ΝΔ μείωσε τις δομές κατά 40% και ήρθαν αυτοί και δημιούργησαν νέες. Εξαφανίστηκε ότι κερδίσαμε. Δεν μπορεί σε αυτή την εποχή σε μια περίοδο τέτοιας κρίσης, να γίνονται προσλήψεις σε θολό τοπίο. Δεν μπορούμε να γεννούμε νέες γενιές συμβασιούχων. Πρέπει να ξέρει όποιος έχεις σύμβαση ορισμένου χρόνου και λήγει, τελειώνει η εργασία του. Κρατά τους συμβασιούχους ομήρους εγκλωβισμένους. Εκμεταλλεύεται κάθε άνεργο δημιουργώντας του την απατηλή προσδοκία μονιμοποίησης. Στις θέσεις ευθύνης βάζει κομματικούς στρατούς. Πρέπει να γίνουν δύο πράγματα: Πρώτον, εκεί που χρειάζεται να γίνουν προκηρύξεις με διαφάνεια και δεύτερον, με σωστή ιεράρχηση. Πρέπει ο μόνιμος υπάλληλος στο Δημόσιο  να διορίζεται μόνο μέσω ΑΣΕΠ».


σχετικα αρθρα