current views are: 9

3 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση11:05

Μ. Λαζαρίδης: Λαϊκισμός και κρατισμός διαλύουν τη Δημοκρατία και την οικονομία

«H Κυβέρνηση θα πάει σε εκλογές μέσα σε ένα κλίμα πόλωσης και παροχολογίας», εκτίμησε.

Δημοσίευση 11:05’

«H Κυβέρνηση θα πάει σε εκλογές μέσα σε ένα κλίμα πόλωσης και παροχολογίας», εκτίμησε.

Για την κατάσταση στην οικονομία, το θέμα των συντάξεων, αλλά και για το κλίμα που θα επικρατήσει στη χώρα μέχρι τις εκλογές μίλησε στην τηλεόραση του «ΣΚΑΙ» o Μακάριος Λαζαρίδης.

Ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη τόνισε ότι «ο λαϊκισμός και ο κρατισμός διαλύουν τη Δημοκρατία και την οικονομία».

Και πρόσθεσε: «Πρώτα απ’ όλα να μην ξεχνάμε ότι η  περήφανη διαπραγμάτευση Τσίπρα – Βαρουφάκη – Καμμένου, μας κόστισε τουλάχιστον 100 δις ευρώ. Σε όσους υποστηρίζουν ότι η οικονομία πηγαίνει καλά τονίζω ότι μέσα σε έναν χρόνο (Σεπτέμβριος 2016 – Σεπτέμβριος 2017), το χρέος μας – παρά τα εξοντωτικά υπερπλεονάσματα – αυξήθηκε 27,3 δισ. ευρώ, ενώ το κόστος μισθοδοσίας στο Δημόσιο το πρώτο εννιάμηνο του 2018, σε σύγκριση με το αντίστοιχο του 2017, αυξήθηκε 528.000.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση μιλά για υπερπλεόνασμα. Ξεχνά όμως να πει ότι αυτό προέρχεται επειδή το Κράτος δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του προς τρίτους, δεν εκδίδει 300.000 εκκρεμείς κύριες και επικουρικές συντάξεις, ενώ υπερφορολογεί τους πολίτες».

Για το θέμα των συντάξεων, αλλά και την επιστροφή των αναδρομικών o κ. Λαζαριδης υπογράμμισε: «Ακούω ότι συζητάμε για το εάν οι πιστωτές θα μας επιτρέψουν να μην κοπούν οι συντάξεις. Δεν βγήκαμε – όπως ισχυρίζεται η Κυβέρνηση – από τα Μνημόνια στις 21 Αυγούστου; Γιατί χρειάζεται λοιπόν να συζητάμε με τους πιστωτές μας; Είμαστε στις αγορές; Μπορεί η χώρα να βγει στις αγορές; Την ίδια στιγμή η κυρία Αχτσιόγλου, στην έφεση που κατέθεσε εναντίον τής επιστροφής των αναδρομικών στους συνταξιούχους αναγνωρίζει ότι οι περικοπές των συντάξεων, στα δυο πρώτα Μνημόνια, έγιναν για το δημόσιο συμφέρον και για να αποτραπεί η πλήρης κατάρρευση των νοικοκυριών στην Ελλάδα. Πήρε 10 χρόνια στον κ. Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ, για να καταλάβει τι συνέβη».

Αναφερόμενος στο κλίμα που περιμένει να επικρατήσει προεκλογικά ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε: «H Κυβέρνηση θα πάει σε εκλογές μέσα σε ένα κλίμα πόλωσης και παροχολογίας χωρίς πραγματικά να την ενδιαφέρει τι θα γίνει την επόμενη ημέρα. Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται».


σχετικα αρθρα