current views are: 4

4 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση11:22

Τασούλας στο «Ακραίως» για δολοφονία Κατσίφα: Ήπια η αντίδραση της κυβέρνησης

Η μειονότητα (ελληνική) δεινοπαθεί όπως δεινοπαθούσε επί Χότζα, σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Δημοσίευση 11:22’

Η μειονότητα (ελληνική) δεινοπαθεί όπως δεινοπαθούσε επί Χότζα, σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Η ελληνική κυβέρνηση αντιδρά ήπια και απαλά γιατί προφανώς η ελληνική κυβέρνηση νοιάζεται πως θα επιταχύνει την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρώπη», σχολίασε ο Κώστας Τασούλας μιλώντας στο «Ακραίως» και τον Τάκη Χατζή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για τη δολοφονία του ομογενούς στην Αλβανία.

«Στις 6 Ιουνίου του 2018 δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ένας νόμος, που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, εμείς δεν τον ψηφίσαμε, με τον οποίο η Ελλάδα υπογράφει μνημόνιο συνεργασίας με την Αλβανία και αναλαμβάνει την υποχρέωση να κάνει ότι περνάει από το χέρι της και με χρηματοδότηση προγραμμάτων από τον εθνικό προϋπολογισμό για την επιτάχυνση της διαδικασίας εντάξεως της Αλβανίας στην ευρωπαϊκή ένωση, την υποβοήθηση της πολιτικής στήριξης της Αλβανίας για να ενταχθεί στην ΕΕ. Το αναλαμβάνει η Ελλάδα με νόμο του Ιουνίου του 2018 και συγχρόνως στο προοίμιο αυτού του νόμου λέει το ΥΠΕΞ ο λόγος για τον οποίο θα κάνουμε το παν για να επιταχυνθεί η είσοδος της Αλβανίας είναι ότι βλέπουμε ότι υπάρχουν ανανεωμένες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες στην Αλβανία ώστε να ενταχθεί στο ευρωπαϊκό κεκτημένο», εξήγησε αρχικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας για να προσθέσει: «Οι ανανεωμένες μεταρρυθμίστηκες προσπάθειες της Αλβανία τρεις μήνες μετά είναι η δολοφονία του Έλληνα ομογενή με τον τρόπο που έγινε. Και δεν είναι μόνο η τραγωδία της δολοφονίας, είναι και η δολοφονία που έκανε με την ανακοίνωση του ο κ. Ράμα, και της μνήμης του ανθρώπου αυτού αλλά και της όποιας έννοιας υποτυπώδους κράτους δικαίου γιατί ο πρωθυπουργός της Αλβανίας προεξόφλησε αυτό που βλέπουμε τώρα να γίνεται. Προεξόφλησε ότι πρόκειται τάχα για ένα εξτρεμιστή σχεδόν τάχα παράφρονα και όλη αυτή η ιστορία που βλέπουμε τώρα με τις δικονομικές ακρότητες που δεν κάνουν νόημα με βάση τις δικές μας έννοιες περί δικαίου είναι εναρμονισμένες σε αυτή τη δολοφονική δήλωση».

Ο κ. Τασούλας τόνισε ακόμα πως «πρέπει να γίνει μία επανεκτίμηση της στάσεως μας. Δεν μιλάω τώρα για τη συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι προφανές ότι η πολιτική μας έναντι της Αλβανίας αλλά και γενικότερα στα Βαλκάνια εναρμονίστηκε με το γεγονός ότι θέλουν να ενταχθούν στις ευρωπαϊκές και βορειοατλαντικές δομές αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Διευκολύναμε την είσοδο της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ, διευκολύναμε το να πάρουν απαγόρευση θεώρησης βίζα και υποψηφιότητα για την ΕΕ. Όλα αυτά στο πλαίσιο του ότι εμείς είμαστε ανώτεροι, υπεράνω, δεν επηρεαζόμαστε από εντάσεις και είμαστε γενναιόδωροι. Η απόδοση αυτής της συμπεριφοράς φαίνεται στη δολοφονία του Κατσίφα. Φαίνεται στο ότι η μειονότητα δεινοπαθεί και δεινοπαθεί τηρουμένων των αναλογιών, όπως δεινοπαθούσε επί Χότζα».


σχετικα αρθρα