current views are: 9

5 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση16:34

Έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς μετά τη μήνυση Κοτζιά

ΝΔ: Αδιανόητο ένας πρώην ΥΠΕΞ να μηνύει τον υπουργό Άμυνας

Δημοσίευση 16:34’

ΝΔ: Αδιανόητο ένας πρώην ΥΠΕΞ να μηνύει τον υπουργό Άμυνας

Νέες φωτιές στο πολιτικό σκηνικό βάζει η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε Νίκος Κοτζιάς με αφορμή τα όσα έχουν ειπωθεί για τα περί σχέσεων του πρώην υπουργού Εξωτερικών με τον Σόρος. Η υπόθεση προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου. Την αναφορά, μέσω της οποίας ο κ. Κοτζιάς αφήνει σαφείς αιχμές του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, σχολίασε με δεικτικό τρόπο η Νέα Δημοκρατία που επαναφέρει το αίτημά της για τη δημοσιοποίηση της επιστολής παραίτησης.

Έρευνα από την εισαγγελία διαφθοράς

Σύμφωνα με το law&order.gr, με αφορμή τη μήνυση του κ. Κοτζιά, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε έρευνα, η οποία θα διενεργηθεί από την εισαγγελία Διαφθοράς. Μάλιστα, στη δικογραφία της υπόθεσης συσχετίστηκε και το βίντεο με τη συνέντευξη του πρώην υπουργού Εξωτερικών σε τηλεοπτικό σταθμό της Κρήτης. Στην συνέντευξή αυτή, μεταξύ άλλων, ο κ. Κοτζιάς αναφέρει πως ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κατήγγειλε χρηματισμούς υπουργών από τον Τζορτζ Σόρος. Αξίζει να σημειωθεί πως το υλικό της συνέντευξης του κ. Κοτζιά είχε προσκομίσει στη Δικαιοσύνη ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας ΔημοκρατίαςΚώστας Καραγκούνης.

ΝΔ: Η παραίτηση ενός υπουργού δεν είναι ραβασάκι

Η αξιωματική αντιπολίτευση λοιπόν, τονίζει στην ανακοίνωσή της πως είναι αδιανόητο «πρώην υπουργός Εξωτερικών να καταθέτει μηνυτήρια αναφορά κατά του Υπουργού Αμύνης» και επαναφέρει το αίτημα για την δημοσιοποίηση της επιστολής παραίτησης του Ν. Κοτζιά:

«Ο θίασος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν σταματά να μας εκπλήσσει. Δεν έχει ξαναγίνει στα παγκόσμια χρονικά πρώην υπουργός Εξωτερικών να καταθέτει μηνυτήρια αναφορά κατά του Υπουργού Αμύνης και ο θιασάρχης πρωθυπουργός να παραμένει άφωνος. Θα το επαναλάβουμε: Η παραίτηση ενός υπουργού δεν είναι προσωπικό ραβασάκι. Εφόσον αρνήθηκε να τη δημοσιοποιήσει ο κ. Τσίπρας, οφείλει να το πράξει ο κ. Κοτζιάς. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις».

Οι αιχμές κατά της κυβέρνησης

Πέραν των όσων σημειώνει ο πρώην ΥΠΕΞ σχετικά με τις απειλές που δέχθηκε κατά τη διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό, ο κ. Κοτζιάς κάνει εκτενείς αναφορές και στα όσα φέρεται να είπε ο κ. Καμμένος στο υπουργικό συμβούλιο για τις σχέσεις του με τον μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος. Στη μήνυσή του ο κ. Κοτζιάς στρέφεται κατά παντός υπευθύνου, συναυτουργού, συνυπαίτιου ή οποιουδήποτε συμμέτοχου προκύψει από την προανάκριση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και διασποράς ψευδών ειδήσεων.

►Διαβάστε επίσης: Μηνυτήρια αναφορά Κοτζιά για υπονόμευση των «Πρεσπών», με βολές κατά της κυβέρνησης

«Ειδικότερα, οι παρανομούντες εκβιαστές, μέσω διαφόρων ΜΜΕ στα οποία πιθανώς έχουν πρόσβαση, ξεκίνησαν επιχείρηση αμαύρωσης της εξωτερικής πολιτικής που ακολούθησε τα τελευταία χρόνια, και δυσφήμισης του βασικού φορέα της, δηλαδή του προσώπου του», σημειώνεται στην αναφορά και προστίθεται:

«Διαδίδουν ότι πήρε και διακίνησε 50 εκατομμύρια από τον Σόρος. Ο κ. Κοτζιάς, στη μήνυσή του, φέρεται να αναφέρει ότι ουδέποτε γνωρίστηκε με τον Σόρος, ούτε είχε καμιά σχέση μαζί του, ενώ τονίζει ότι όλο το “σύστημα Σόρος” καταπολέμησε μετά μανίας τον υπουργό Εξωτερικών στα δύο χρόνια (2016-2017) που γινόταν προσπάθεια να λυθεί το Κυπριακό, καθότι είχε προτάξει το ορθό αίτημα – απαίτηση να καταργηθεί το καθεστώς των εγγυήσεων για τη Μεγαλόνησο και να φύγουν τα κατοχικά στρατεύματα από τη μεγαλόνησο προκειμένου να γίνει επιτέλους η Κύπρος ένα κανονικό κράτος. Πρόκειται για μια θεμελιακή θέση που υιοθετήθηκε από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, που αποτελεί μέγιστη τιμή για τον κ. Κοτζιά, όπως ο ίδιος φέρεται να γράφει στη μήνυσή του. Ρίχνουν λάσπη λέγοντας ότι ο κ. Κοτζιάς έκλεψε από τα απόρρητα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών ποσό μεταξύ 28-35 εκατ. ευρώ».

Επίσης ο κ. Κοτζιάς κάνει εκτεταμένη αναφορά στην υπόθεση ανάθεσης, μέσα από διεθνή διαγωνισμό, υπηρεσιών έκδοσης ταξιδιωτικών θεωρήσεων (βιζών) σε ιδιωτική εταιρεία. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της 16ης Οκτωβρίου ο κ. Καμμένος είχε κάνει αναφορά στην υπόθεση, γεγονός που προκάλεσε την οργή του κ. Κοτζιά.

Ο κ. Κοτζιάς φέρεται να σημειώνει ότι, αντί να σταλεί η όποια, κατά τον ίδιον ανύπαρκτη, υπόνοια περί σκανδάλου στη Δικαιοσύνη, δημοσιοποιούνται συκοφαντικοί ισχυρισμοί εναντίον του, προκειμένου να τον αναγκάσουν να σιωπήσει και να υποχωρήσει από ό,τι πολιτικά θεωρεί ο ίδιος, αλλά και η κυβέρνηση συνολικά και ειδικότερα ο πρωθυπουργός, ως ορθά. Ως ενδεικτικό της προσπάθειας δημιουργίας αρνητικών εντυπώσεων σε βάρος του, αναφέρει ότι θεωρεί δημοσίευμα, το οποίο φτάνει στο σημείο να τον παρουσιάσει ότι έδωσε στην εταιρεία – ανάδοχο του έργου 26 εκατομμύρια ευρώ. Κι’ αυτό, τη στιγμή που στην πραγματικότητα, με την ανάθεση του έργου η εταιρεία δεν παίρνει ούτε σεντς τσακιστό από το ελληνικό κράτος, αλλά αντίθετα αναλαμβάνει τη δέσμευση να δίνει 10% επί του τζίρου καθαρών κερδών του στο ελληνικό δημόσιο. Αντίθετα, ο προηγούμενος ανάδοχος, που έπαιρνε τις δουλειές μέσω απευθείας αναθέσεων, αρνιόταν να δώσει έστω κι ένα σεντς.

 


σχετικα αρθρα