current views are: 10

8 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση11:49

Ψηφίζονται τα αναδρομικά στη Βουλή – Τσίπρας: Δεν κάνουμε καμία σπατάλη

Καμμένος: Αποκατάσταση μιας τρομερής αδικίας

Δημοσίευση 11:49’

Καμμένος: Αποκατάσταση μιας τρομερής αδικίας

Με έντονες αντιπαραθέσεις εξελίσσεται στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, στο οποίο έχει κατατεθεί η τροπολογία για την καταβολή αναδρομικών ύψους 820 εκατ. ευρώ στους ένστολους, γιατρούς (ΕΣΥ και επικουρικούς), πανεπιστημιακούς και δικαστικούς λειτουργούς.

Με σκληρή γλώσσα κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.

«Έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε νομοθετικές παρεμβάσεις τώρα που η οικονομία ανακάμπτει. Κατανοώ την αμηχανίας, καλύτερα όμως σήμερα να ψηφίζατε θετικά και να μην κουνάγατε το δάχτυλο. Εμ κουτσουρέψατε μισθούς, εμ δεν συμμορφωθήκατε ποτέ με τις δικαστικές αποφάσεις. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σχοινί», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Με βαριά καρδιά θα ψηφίσετε σύντομα και τη μη περικοπή των συντάξεων, που εμείς καταφέραμε», είπε επίσης ο Αλέξης Τσίπρας.

«Πρώτο μέτρο του ‘τετάρτου μνημονίου’ είναι οι επιστροφή αναδρομικών των ειδικών μισθολογίων. Ό,τι εξήγγειλα θα γίνει. Θα το πιείτε το ποτήρι. Ένα ένα θα έρθουν τα μέτρα προς ψήφιση και θα λέτε ‘ναι σε όλα’», πρόσθεσε.

«Καμία σπατάλη δεν κάνουμε. Σπατάλη είναι το όργιο διαφθοράς στην Υγεία, στο φάρμακο στις εξοπλιστικές δαπάνες», είπε.

Ο Αλέξης Τσιίπρας πρόσθεσε πως η χώρα τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια και τόνισε ότι η κυβέρνηση προχώρησε στην αποκατάσταση της εργασιακής νομιμότητας και κανονικότητας. “Σήμερα η ανεργία βρισκεται στο 18,9 %, αυτά είναι τα έργα που μιλάνε και έχουν σχέση με την καθημερινότητα του πολίτη”, πρόσθεσε και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση έχει όραμα και σχέδιο και θα αλλάξει την Ελλάδα.

“Το εύκολο είναι να χρεώνεις τα πάντα στους πολιτικούς σου αντιπάλους, το δύσκολο είναι το να έχεις αφήγημα για την επόμενη μέρα”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

“Η καθαρή έξοδος από τα μνημόνια σηματοδοτοτεί τις δυνατότητες της χώρας να περάσει σε άλλη εποχή”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: “Δεν σας κατηγορούμε ότι δεν θέλατε να συμμορφωθείτε με τις δικαστικές αποφάσεις, είναι κατανοητό ότι δεν υπήρξε δημοσιονομικός χώρος”, τόνισε.

“Η απόφαση του ΣτΕ δεν αποτελεί κανονιστική υποχρέωση αλλά είναι ηθική μας υποχρέωση όταν υπάρχει η δυνατότητα να αποκαθιστούμε τις πληγές που δημιουργήσατε τα προηγούμενα χρόνια”, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Έχουμε σχέδιο και όραμα να αλλάξουμε την Ελλάδα και θα το καταφέρουμε», υπογράμμισε.

Για αποκατάσταση μιας τρομερής αδικίας έκανε λόγο ο Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στην επιστροφή των αναδρομικών στις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ συμπλήρωσε: Έχουμε υποχρέωση να αποκαταστήσουμε και άλλες αδικίες σε θέματα μισθοδοσίας των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων».

Μάλιστα, χαρακτήρισε τη στάση της ΝΔ απέναντι στη συγκεκριμένη τροπολογία, ως «στάση ευθύνης».

 


σχετικα αρθρα