current views are: 15

8 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση12:19

Κόντρα Καμμένου – Κικίλια για τα αναδρομικά των στρατιωτικών – Το tweet που άναψε φωτιές!

«Θα περίμενα ότι θα πείτε πως συμφωνείτε να αποδοθεί δικαιοσύνη και να δοθούν τα χρήματα που έκλεψε η κυβέρνηση το 2012».

Δημοσίευση 12:19’

«Θα περίμενα ότι θα πείτε πως συμφωνείτε να αποδοθεί δικαιοσύνη και να δοθούν τα χρήματα που έκλεψε η κυβέρνηση το 2012».

Στα… χαρακώματα βρέθηκαν για ακόμα μια φορά, από το βήμα της Βουλής μάλιστα, ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος και ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.  

Αφορμή για την σύγκρουση αποτέλεσε η διάταξη που ψηφίζεται σήμερα για τα αναδρομικά των Ενόπλων Δυνάμεων, με τον κ. Κικίλια να κάνει λόγο στο twitter για εμπαιγμό των στρατιωτικών.  

Ξεκινώντας από εκεί λοιπόν ο κ. Καμμένος ανέβηκε «μπαρουτοκαπνισμένος» στο βήμα και απάντησε «το ποιος εμπαίζει τους στρατιωτικούς θα το δουν οι ίδιοι στις τσέπες τους τις επόμενες μέρες. Θα περίμενα ότι θα πείτε πως συμφωνείτε να αποδοθεί δικαιοσύνη και να δοθούν τα χρήματα που έκλεψε η κυβέρνηση το 2012».

Μάλιστα ο κ. Καμμένος σημείωσε πως τα πρακτικά των συνεδριάσεων με τους Θεσμούς από την κυβέρνηση της ΝΔ, δείχνουν πως με το 50% των αναδρομικών που έδωσε η τότε κυβέρνηση είχε στόχο να ξοφλήσει τις οφειλές. Ωστόσο η εν λόγω αναφορά προκάλεσε την αντίδραση του κ. Σταϊκούρα, ο οποίος πήρε το λόγο και τον διέψευσε επικαλούμενος τη συμμετοχή του στις συζητήσεις της εποχής.

«Δεν είμαι άνθρωπος υψηλών τόνων!», είπε αρχικά παίρνοντας το λόγο επί προσωπικού ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε: «πριν 4 χρόνια στην προεκλογική σας ομιλία διαρρηγνύατε τα ιμάτιά σας ότι θα δικαιώσετε στρατιωτικούς με τον πρώτο νόμο της κυβέρνησης. Τα 4 χρόνια αυτά εμπαίζετε τους στρατιωτικούς γιατί δεν το κάνατε, τους είπατε ότι το έχετε εγγράψει στο ΥΠΟΙΚ και έρχεστε λίγο πριν τις εκλογές, και δίνετε κουτσουρεμένα τα αναδρομικά γιατί αν τα είχατε δώσει πριν το νόμο Κατρούγκαλου θα μιλάγαμε για άλλα ποσά».

« Την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας τη κάνατε εσείς με τον κ. Βενιζέλο!», αντέτεινε ο υπουργός.


σχετικα αρθρα