ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Εγώ ζήτησα από τον Κοτζιά να προσφύγει για τα περί Σόρος

Δημοσίευση 8 Νοεμβρίου 2018, 20:44 / Ανανεώθηκε 8 Νοεμβρίου 2018, 20:07
Τσίπρας: Εγώ ζήτησα από τον Κοτζιά να προσφύγει για τα περί Σόρος
Facebook Twitter Whatsapp

Ο πρωθυπουργός «κατανοεί» την απόφαση παραίτησης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Δεν θυσίασα κανέναν» απάντησε στον Alpha ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση για την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών.

Δήλωσε πως είναι κατανοητή η απόφαση παραίτησης, και μάλιστα αποκάλυψε ότι ο ίδιος προέτρεψε τον κ. Κοτζιά να υποβάλει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για όσα έχουν ειπωθεί για τα περί σχέσεων του πρώην υπουργού Εξωτερικών με τον επιχειρηματία Τζορτζ Σόρος

«Ο ΥΠΕΞ παραιτήθηκε, είναι κατανοητό γιατί είναι θέμα αρχών. Ο κ. Κοτζιάς είχε σημαντική συμβολή στην αναβάθμιση της χώρας, είχε έντονη αντιπαράθεση με τον κ. Καμμένο και για λόγους ευθιξίας έθεσε την παραίτησή του» ανέφερε ο κ.Τσίπρας στην τηλεοπτική συνέντευξή του.

«Σε κρίσιμα θέματα που αφορούν την πορεία του τόπου, δεν υπάρχει κερδίζω εγώ ή χάνεις εσύ. Με αυτή την έννοια αυτή στάση και θέση δεν πιστεύω πως αντιπροσωπεύει τις αρχές του κ. Κοτζιά» είπε.

«Είναι εν γνώσει μου η μήνυση που κατέθεσε ο κ. Κοτζιάς. Εγώ του ζήτησα να κάνει τη μηνυτήρια αναφορά για αυτά τα δημοσιεύματα. Ο κ. Καμμένος έχει κάνει σχετικές δηλώσεις ότι δεν κατηγόρησε την κυβέρνηση για σχέσεις με τον Σόρος» διαβεβαίωσε.

Διαβάστε επίσης: ►Τσίπρας: Εντός του 2019 η προκήρυξη για τις 10.000 προσλήψεις