ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διπλωμάτη με εμπειρία στην Ελλάδα προτείνει ως πρέσβειρα στην ΠΓΔΜ ο Τραμπ

Δημοσίευση 8 Νοεμβρίου 2018, 21:27 / Ανανεώθηκε 9 Νοεμβρίου 2018, 20:14
Διπλωμάτη με εμπειρία στην Ελλάδα προτείνει ως πρέσβειρα στην ΠΓΔΜ ο Τραμπ
Facebook Twitter Whatsapp

Το βιογραφικό της Κέιτ Μαρί Μπερνς

Την Κέιτ Μαρί Μπερνς, μέχρι πρότινος Επιτετραμμένη στην Πρεσβεία της Αθήνας πρόκειται να τοποθετήσει ως πρέσβειρα των ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, η Μπερνς είναι διπλωμάτης καριέρας και υπηρέτησε στην αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα από το 2017. Στην προηγούμενη θέση της ήταν Αναπληρώτρια Πρέσβης στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), στη Βιέννη όπου είχε υπηρετήσει επίσης και ως Επιτετραμμένη της Διπλωματικής Αποστολής των ΗΠΑ από τον Σεπτέμβριο του 2014.

Προηγουμένως, η κυρία Μπερνς κατείχε θέσεις στο Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών (State Department) στο  Γραφείο Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Υποθέσεων, στο γραφείο του Υφυπουργού Δημόσιων Υποθέσεων και Δημόσιας Διπλωματίας, και στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας. Εργάστηκε ως Σύμβουλος Δημοσίων Υποθέσεων στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, από το 2007 έως το 2010.

Από το 2010 έως το 2011 ήταν Ανώτατη  Πολιτική Εκπρόσωπος που επιβλέπει τη διακυβέρνηση και την ανάπτυξη στο ανατολικό Αφγανιστάν στο πλαίσιο της Διεθνούς Δύναμης Συνδρομής για την  Ασφάλεια (ISAF). Έχει επίσης εκπροσωπήσει τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην Ισπανία, τη Βολιβία, την Ουγγαρία και την Τουρκία.

Ο διορισμός της Μπερνς θα πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο.