current views are: 10

9 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση16:01

Καμμένος σε ΚΟ ΑΝΕΛ: Αποσύρουμε υπουργούς, καταψηφίζουμε Πρέσπες και συνεχίζουμε…

«Καρφιά» σε όσους λοξοκοιτούν προς τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 16:01’

«Καρφιά» σε όσους λοξοκοιτούν προς τον ΣΥΡΙΖΑ

Στην επαναβεβαίωση της στάσης που κρατήσουν οι ΑΝΕΛ απέναντι στις επικείμενες πολιτικές εξελίξεις και τη σχέση του με την κυβερνητική πλειοψηφία ενόψει της συμφωνίας των Πρεσπών, προχώρησε ο Πάνος Καμμένος κατά την τοποθέτησή του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καμμένος επιβεβαίωσε το ενδοκυβερνητικό μορατόριουμ μέχρι και τον προσεχή Μάρτιο και προϊδέασε την Κοινοβουλευτική του ομάδα για την τελική του στάση. Όπως είπε, οι ΑΝΕΛ δεν θα ψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών όποτε και αν έρθει, άφησε όμως να εννοηθεί πως δεν θα χρεωθούν και την πτώση της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Το σίγουρο είναι ότι ο κ. Καμμένος επαναβεβαίωσε ότι θα αποσύρει τους υπουργούς του αλλά αρκέστηκε σε ένα «συνεχίζουμε» χωρίς να διευκρινίσει αν η αποστροφή του σημαίνει στήριξη ή όχι της πλειοψηφίας. Το τελευταίο μάλιστα αναγνώστηκε διαφορετικά από τους βουλευτές, με ορισμένους να το εκλαμβάνουν ως στήριξη και άλλους να εμμένουν στη θέση περί αποχώρησης. Το βέβαιο είναι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πως ο κ. Καμμένος δεν αναφέρθηκε στην γνωστή φράση «ρίχνουμε τη κυβέρνηση».

Πάντως σε μια άλλη ενδιαφέρουσα παράμετρο και με αφορμή την απουσία των κ.κ. Κουίκ και Κουντουρά (ο πρώτος δεν εκλήθη), ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περιθώριο για κοινά ψηφοδέλτια με τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας έτσι πως δεν θα ανεχτεί να περάσει κανείς από τα στελέχη του στην…αντίπερα όχθη.

Σε κάθε περίπτωση, οι παρευρισκόμενοι διαπίστωσαν μια αλλαγή διάθεσης απέναντι και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, γεγονός που ερμηνεύτηκε ως αποκατάσταση και των σχέσεων των δύο πλευρών.

Από κει και πέρα στην ΚΟ συζητήθηκε διεξοδικά το ζήτημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης, ενώ υπήρξε και ενημέρωση από τον Θ. Παπαχριστόπουλο για τις εξελίξεις στην εξεταστική επιτροπή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο μικρός κυβερνητικός εταίρος αποφάσισε να στηρίξει την συμφωνία με την εκκλησία, μόνο αν αυτή βρει σύμφωνη την Ιερά Σύνοδο, τις αποφάσεις της οποίας όχι μόνο θα σεβαστεί αλλά και θα ακολουθήσει. Συζήτηση έγινε ακόμα για το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών, όπου διαπιστώθηκε η ανάγκη αλλαγής της αποσβεστικής προθεσμίας αλλά και παράλληλα, διαμόρφωσης ερμηνευτικής δήλωσης του άρθρου που δεν θα αφήνει περιθώριο για παραγραφή αδικημάτων μικρότερη από το ανώτερο όριο που προβλέπει ο νόμος.

Σε ό,τι αφορά στην εξεταστική μετά την ενημέρωση πως το πόρισμα θα πρέπει να έχει κατατεθεί ως και τις 23 του μήνα, υπήρξε σύμφωνα με πληροφορίες, η εκτίμηση πως το σύνολο του, θα αποσταλεί στην Δικαιοσύνη.


σχετικα αρθρα