current views are: 10

10 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση18:52

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για την ομιλία Τσίπρα στο συνέδριο του SPD

«Τον Ιούλιο του 2015 αποφάσισα με καθαρό μυαλό», είπε ο πρωθυπουργός

Δημοσίευση 18:52’

«Τον Ιούλιο του 2015 αποφάσισα με καθαρό μυαλό», είπε ο πρωθυπουργός

«Πυρά» κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει η αντιπολίτευση, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στο συνέδριο του SPD στο Βερολίνο

Την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε συγκεκριμένα η φράση του πρωθυπουργού από το βήμα του συνεδρίου του SPD ότι το «τον Ιούλιο του 2015 αυτό που με βοήθησε να πάρω δύσκολες αποφάσεις ήταν όταν με καθαρό μυαλό εκτίμησα τις συνέπειες που θα είχε η όποια πολιτική επιλογή στις κοινωνικές δυνάμεις που η αριστερά οφείλει να εκπροσωπεί και να υπερασπίζεται». 

«Αν είχε καθαρό μυαλό ο κ. Τσίπρας, όταν διέσυρε τη χώρα και τη φέσωσε με 100 δισ. ευρώ, αναρωτιόμαστε με τρόμο τι άλλο θα μας είχε συμβεί αν παρέμενε θολωμένο», σχολίασαν πηγές της ΝΔ, αμέσως μετά την ομιλία του πρωθυπουργού.

Από την πλευρά του, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Τσίπρα ανέφερε πως «οι γονυκλισίες του κ. Τσίπρα, μπροστά στην αμαρτωλή γερμανική σοσιαλδημοκρατία σήμερα από το Βερολίνο, είναι αποκαλυπτικές. Όχι μόνο δείχνουν την πλήρη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον θανάσιμο εναγκαλισμό του με τους συνεργάτες της Μέρκελ, όλους αυτούς δηλαδή που με τις πολιτικές τους θεριεύουν την ακροδεξιά και τον φασισμό». 

 

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε πως «επιτυχία για μια αριστερή δύναμη δεν είναι απλά η έξοδος από τη κρίση, αλλά η έξοδος από τη κρίση με τη κοινωνία όρθια και με τις λιγότερες δυνατές απώλειες για τους πιο αδύναμους, τους φτωχούς, τη μεσαία τάξη, τους εργαζόμενους, τους νέους». 

«Η Ελλάδα έφθασε στη χρεοκοπία εξαιτίας μιας συστηματικής κλοπής πλούτου και αγαθών από τους πολλούς προς όφελος μιας ελίτ που είχε καταφέρει να βγάλει το πλούτο της σε τράπεζες του εξωτερικού», είπε σε άλλο σημείο ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Συνεπώς η επιλογή της εξόδου από το ευρώ και η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, που σε κάποιους ακούγονταν εξόχως επαναστατική και αριστερή επιλογή, ήταν στη πραγματικότητα η επιλογή της ολικής καταστροφής των λαϊκών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης, προς όφελος αυτής της ελίτ. Μια βίαιη αναδιανομή πλούτου από κάτω προς τα πάνω. Βιαιότερη από αυτή των μνημονίων της λιτότητας. Προτιμήσαμε λοιπόν να δύσκολο συμβιβασμό.

Δε χάσαμε όμως ποτέ το βασικό μας προσανατολισμό : Να σκεφτόμαστε σε κάθε μας βήμα για ποιους παλεύουμε». 
«Και σήμερα αν αισθάνομαι ότι πετύχαμε και δικαιωθήκαμε για τις δύσκολες επιλογές μας δεν είναι μόνο γιατί αποφύγαμε αυτή την ολική καταστροφή την οποία σας περιέγραψα, ούτε μόνο ότι πετύχαμε να εξυγιάνουμε τα δημόσια οικονομικά και αντί ελλειμμάτων να έχουμε πλεονάσματα και διαρκώς πάνω από το στόχο», διεμήνυσε.


σχετικα αρθρα