current views are: 10

12 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση17:06

ΠΓΔΜ: Ένταλμα σύλληψης του Γκρούεφσκι, άφαντος ο πρώην πρωθυπουργός

Δεν εμφανίστηκε μόνος του στις φυλακές

Δημοσίευση 17:06’

Δεν εμφανίστηκε μόνος του στις φυλακές

Έπειτα από αίτημα δικαστηρίου των Σκοπίων, η αστυνομία της ΠΓΔΜ εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού της χώρας, Νίκολα Γκρούεφσκι, προκειμένου να εκτίσει ποινή φυλάκισης δύο ετών, η οποία του επιβλήθηκε τον περασμένο μήνα για την αγορά πανάκριβου αυτοκινήτου όταν ήταν πρωθυπουργός.

Την Παρασκευή, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του Ν. Γκρούεφσκι για αναστολή εκτέλεσης της ποινής, κάτι που σημαίνει ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε την υποχρέωση να εμφανιστεί μόνος του στη φυλακή.

Μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει συμβεί, ενώ οι προσπάθειες των δικαστικών αρχών να τον εντοπίσουν στην διεύθυνση κατοικίας του, προκειμένου να του επιδώσουν την απόφαση να παρουσιαστεί στις φυλακές, απέβησαν άκαρπες.

Μέχρι στιγμής θεωρείται άγνωστο που βρίσκεται ο Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ο Νίκολα Γκρούεφσκι καταδικάστηκε στις αρχές Οκτωβρίου σε φυλάκιση δύο ετών για προτροπή σε τέλεση παράνομης πράξης. σχετικά με υπόθεση που αφορά την προμήθεια πολυτελούς τεθωρακισμένου οχήματος από το κράτος, αξίας 600.000 ευρώ, την περίοδο που αυτός ήταν πρωθυπουργός.

Ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, πέραν της υπόθεσης αυτής για την οποία καταδικάστηκε, κατηγορείται για τέσσερις ακόμα υποθέσεις διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας.

Ο Ν. Γκρούεφσκι όλο το προηγούμενο διάστημα απέρριπτε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται και έκανε λόγο για ενορχηστρωμένη εκστρατεία εις βάρος του, η οποία, όπως ισχυριζόταν, εκπορεύεται από τη μεριά της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ.

Ο Νίκολα Γκρούεφσκι διετέλεσε πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ την περίοδο 2006-2016.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


σχετικα αρθρα