current views are: 9

14 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση05:17

Πότε ανακοινώνονται οι γαλάζιοι υποψήφιοι

Γιατί «ανοίγει» τη ΝΔ ο Μητσοτάκης

Δημοσίευση 05:17’

Γιατί «ανοίγει» τη ΝΔ ο Μητσοτάκης

Η συσπείρωση γύρω από τη ΝΔ, ζωτικών πολιτικών δυνάμεων που κινούνται έξω από την παραδοσιακή βάση της, είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, κεντρικός στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη ενόψει των εθνικών εκλογών. Εργαλείο για την επιτυχία του συγκεκριμένου εγχειρήματος είναι η στρατηγική της διεύρυνσης, στο πλαίσιο της οποίας χθες το απόγευμα, ανακοινώθηκαν ως γαλάζιοι υποψήφιοι στη Β’ Αθήνας, ο Πέτρος Τατσόπουλος και ο Αντώνης Πανούτσος.

Ανάλογες ανακοινώσεις θα γίνουν και στις επόμενες ημέρες, καθώς ο σχεδιασμός του κ. Μητσοτάκη περιλαμβάνει «ανοίγματα» τα οποία «θα φθάνουν μέχρι και το χώρο της φιλοευρωπαϊκής κεντροαριστεράς», όπως σημείωνε χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα μας, στενός συνεργάτης του. Άλλωστε και η ένταξη του κ. Τατσόπουλου στις λίστες της ΝΔ, αυτό έδειξε: ο γνωστός συγγραφέας, είχε εκλεγεί το 2012 στη Βουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίο αποχώρησε το 2014, πριν ο κ. Τσίπρας αναλάβει την εξουσία, καταγγέλλοντάς τον από τότε για τυχοδιωκτισμό.

Η διεύρυνση που έχει σχεδιάσει ο κ. Μητσοτάκης κρίθηκε απαραίτητη για τρεις λόγους: πρώτον, γιατί η κομματική συσπείρωση της ΝΔ έχει «χτυπήσει ταβάνι» εδώ και λίγους μήνες, με αποτέλεσμα να απαιτείται η στροφή σε άλλα ακροατήρια, τα οποία αν πειστούν μέχρι τις εκλογές, τότε η κεντροδεξιά παράταξη μπορεί να πετύχει ακόμη και το στόχο της αυτοδυναμίας. Δεύτερον, με τον τρόπο αυτό ακυρώνονται οι όποιες προσπάθειες του κ. Τσίπρα να «ψαρέψει» από τη δεξαμενή της κεντροαριστεράς.

Ως ενδεικτική προς αυτή την κατεύθυνση, αναφέρουν από τη ΝΔ, την αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ να βρει υποψηφίους για τους μεγάλους Δήμους της χώρας (με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την Αθήνα), αλλά και για ορισμένες Περιφέρειες, όπως η Κρήτη. Ο τρίτος λόγος που ο κ. Μητσοτάκης εφαρμόζει τη στρατηγική των «ανοιγμάτων» σε άλλους πολιτικούς χώρους, είναι για να επιβεβαιώσει στην πράξη αυτό που λέει στις ομιλίες του, ότι «η ΝΔ απευθύνεται προς όλους τους Έλληνες».

Ο ίδιος εκτιμά ότι ο διχαστικός λόγος και η πόλωση που έχει επιβάλλει στο πολιτικό σκηνικό ο πρωθυπουργός, έχει κουράσει τους πολίτες, οι οποίοι, όπως αποτυπώνεται και στις μετρήσεις της κοινής γνώμης, απαιτούν από τα κόμματα να συνεννοηθούν μεταξύ τους, για να βγει η χώρα από την κρίση. Στο επόμενο διαστημα πάντως, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα απευθύνεται και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα είναι πολιτικά άστεγοι, απογοητευμένοι από την πολιτική που εφάρμοσε τελικά ο κ. Τσίπρας.

Ανακοινώνονται οι υποψήφιοι

Στο γαλάζιο επιτελείο αν και θεωρούν ως πιθανότερο σενάριο οι εθνικές κάλπες να στηθούν το Μάιο μαζί με τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωκάλπες, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ενός εκλογικού αιφνιδιασμού από το Μέγαρο Μαξίμου, τον Μάρτιο ή και νωρίτερα. Για αυτό ο σχεδιασμός της οδού Πειραιώς περιλαμβάνει τη σταδιακή ανακοίνωση των υποψηφίων βουλευτών με χρονικό ορόσημο το Συνέδριο του κόμματος, που προγραμματίζεται για το τριήμερο 14-15-16 Δεκεμβρίου.

Με βάση τις πληροφορίες του newpost.gr, στις προσεχείς ημέρες η ΝΔ θα ανακοινώσει τα νέα στελέχη που επιλέγησαν μέσω της διαδικασίας του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών, κάποια από τα έμπειρα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια και λίγο πριν το Συνέδριο, τα μέλη του κομματικού μηχανισμού (επικεφαλής Γραμματειών κλπ), που θα είναι υποψήφιοι και θα πρέπει να παραιτηθούν από την κομματική τους ιδιότητα, για να τοποθετηθούν άλλη στη θέση τους που θα «τρέξουν» το κόμμα. 


σχετικα αρθρα