current views are: 10

14 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση10:53

Κοτζιάς: Όλα ανοιχτά για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές

Νέες αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα

Δημοσίευση 10:53’

Νέες αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα

Βαθαίνει το ρήγμα του Νίκου Κοτζιά με τον ΣΥΡΙΖΑ, Σε σημερινή συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό News 247 στους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Αγγελική Σπανού, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών άφησε ανοιχτό το αν η Κίνηση Πράττω (της οποία ηγείται) θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κοτζιάς είπε: «Το “Πράττω” θα στηρίξει τους δικούς του υποψήφιους στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Σε μεγάλο τμήμα συμφωνούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Καρυπίδη δεν θα τον στηρίξουμε γιατί διαφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών. Μεγάλη μερίδα των στελεχών του “Πράττω” θέλουν αυτόνομη κάθοδο στις ευρωεκλογές, εγώ είμαι σκεπτικός. Για το τι θα κάνουμε στις εθνικές εκλογές, θα το συζητήσουμε αργότερα.»

Ακόμα, επανέλαβε τη γνωστή θέση του ότι έχει κλείσει ο κύκλος της συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς και ότι είναι ανάγκη να προχωρήσει η συνεργασία Αριστεράς-Κεντροαριστεράς.

Αιχμές κατά Τσίπρα

Ο κ. Κοτζιάς διέψευσε ότι ο κ. Τσίπρας του έδωσε εντολή να κάνει μήνυση για τη φημολογία περί χρηματοδότηση από τον Σόρος των υποστηρικτών της Συμφωνίας των Πρεσπών. Όπως είναι χαρακτηριστικά, κανείς δεν μπορεί να του πει πώς να υπερασπιστώ την τιμή του. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον αποκάλεσε «Πόντιο Πιλάτο» αναφορικά με τη στάση του στο Υπουργικό Συμβούλιο όπου έλαβε χώρα η σύγκρουση Καμμένου-Κοτιζά: «Ο πρωθυπουργός με στήριζε μέχρι που ήρθε η σύγκρουση με τον Π. Καμμένο και έκανε τον Πόντιο Πιλάτο.»

Αλλά και ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Κοτζιάς περιέγραψε τη σχέση του με τον πρωθυπουργό, ανέδειξε την απόσταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ τους:. «Εκτιμώ τον κ. Τσίπρα γιατί έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια. Σε ορισμένα πράγματα έχω διαφορετική αντίληψη για την πολιτική. Δεν συμφωνώ ότι είναι όλα οικονομία στην πολιτική, πιστεύω ότι τα ζητήματα ταυτότητας παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο, πιστεύω επίσης ότι δεν αρκεί η τακτική πρέπει να υπάρχει ολοκληρωμένη στρατηγική», είπε ο πρώην ΥΠΕΞ.

Για τις απειλές

Ο κ. Κοτζιάς κατήγγειλε επίσης ότι έχει δεχτεί απειλές από επώνυμους καθώς και ότι η αστυνομία έχει επιδείξει αδράνεια στη διερεύνηση της υπόθεσης: «Έχω δεχθεί απειλητικά γραπτά μηνύματα στο τηλέφωνο από επώνυμους και ανώνυμους, τους έχω εντοπίσει, βρήκα ονόματα και διευθύνσεις, τα έχω δώσει στις αρχές, δεν έχουν κάνει τίποτα, έναν τον κάλεσαν για συστάσεις, έχω καταθέσει στοιχεία για δύο σε συμβολαιογραφείο.» Προσέθεσε δε ότι: «Έχω δεχτεί απειλές με σφαίρες, με αίματα, με χώματα. Το έχω καταγγείλει, η έρευνα δεν έχει προχωρήσει. Με απειλές και εκβιασμούς προσπάθησαν να εμποδίσουν την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Υπάρχει ενιαίο κέντρο. Πιθανώς χρηματοδοτούνται από παρακρατικές δομές, ίσως από κάποιους περίεργους Ελληνοαμερικάνους, από περίεργους επιχειρηματίες, αυτοί που παίρνουν τα λεφτά ξέρουν από πού τα παίρνουν».

Είναι πλέον φανερό ότι ο κ. Κοτζιάς εξελίσσεται σε «πονοκέφαλο» διαρκείας για το Μαξίμου.


σχετικα αρθρα