current views are: 6

16 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση05:23

H στάση της ΝΔ για τις συντάξεις

Τριάντα γυναίκες στα γαλάζια ψηφοδέλτια

Δημοσίευση 05:23’
Κυριάκος Μητσοτάκης

Τριάντα γυναίκες στα γαλάζια ψηφοδέλτια

Και τώρα που “πήρε” τις συντάξεις, ας πάει σε εκλογές να τον κρίνουν οι πολίτες». Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η οδός Πειραιώς προς το Μέγαρο Μαξίμου και τον Αλέξη Τσίπρα, μετά τη χθεσινή εξέλιξη στο Euroworking Group. Στη ΝΔ χαρακτηρίζουν όχι μόνο ευπρόσδεκτη, αλλά αυτονόητη και επιβεβλημένη την απόφαση για τη μη περικοπή των συντάξεων, καθώς ήρθε όπως υπενθυμίζουν, έπειτα από 21 μειώσεις στις αποδοχές των συνταξιούχων και 27 νέους φόρους που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Στο πλαίσιο αυτό, από την οδό Πειραιώς τονίζουν πως είναι αξιοθρήνητο να πανηγυρίζουν τα κυβερνητικά στελέχη για την αποφυγή μιας ακόμη περικοπής στις συντάξεις την οποία μόνοι τους ψήφισαν ως συνέπεια της δικής τους καταστροφικής πολιτικής που έφερε στη χώρα δύο αχρείαστα Μνημόνια. Μάλιστα, όπως υπενθυμίζουν τα στελέχη του γαλάζιου οικονομικού επιτελείου, το πράσινο φως για τη μη περικοπή των συντάξεων δόθηκε, αφού οι εταίροι δέχθηκαν ότι δεν θα επηρεαστεί ο στόχος για υπερπλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2019.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν από το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, τα αχρείαστα υπερπλεονάσματα χτίζονται από τον κ. Τσίπρα, σε βάρος της πραγματικής οικονομίας και με σκοπό να τα χρησιμοποιήσει για παροχές σε όσους θεωρεί ότι είναι εκλογικοί πελάτες του. Πιο συγκεκριμένα, προκύπτουν από την υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων και από την εσωτερική στάση πληρωμών που στερεί σημαντική και απολύτως απαραίτητη ρευστότητα για την πραγματική οικονομία, υπονομεύοντας την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.

Σύμφωνα με τη ΝΔ, η ανεπάρκεια της κυβέρνησης αποδεικνύεται και από τα στοιχεία της Eurostat για το 2017 που δείχνουν ότι, ενώ οι κοινωνικές μεταβιβάσεις κατά μέσο όρο στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση κατά το ένα τρίτο (32,4%) των ατόμων που ζουν στα όρια της φτώχειας, στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό έφτασε μόλις το 15,8%, με αποτέλεσμα η χώρα να βρεθεί στην τελευταία θέση του σχετικού πίνακα.

Επομένως, λένε από την οδό Πειραιώς, όσα από τα χρήματα των υπερπλεονασμάτων «επιστρέφονται» στους πολίτες ως κοινωνικές παροχές, δεν εξυπηρετούν τον σκοπό που θα έπρεπε, δηλαδή την ανακούφιση των αδύναμων και των φτωχών. «Με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση αποδεικνύεται απολύτως ανεπαρκής ακόμη και στο -υποτίθεται- προνομιακό της πεδίο, την κοινωνική  πολιτική» σχολίαζε στην ιστοσελίδα μας, στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Αν ο κ. Τσίπρας θέλει να κάνει κάτι χρήσιμο για τη χώρα, αντί να επιμένει στα καταστροφικά υπερπλεονάσματα που προκαλούν η υπερφορολόγηση και η εσωτερική στάση πληρωμών ας τεθεί επιτέλους στην κρίση των Ελλήνων πολιτών», τόνιζε ο ίδιος. Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος της ΝΔ εκτιμά ότι οι εκλογές είναι πλέον θέμα μηνών και πως η χώρα βρίσκεται ήδη σε προεκλογική περίοδο, όπως φαίνεται και από τις απανωτές εξαγγελίες για παροχές.

Στη λογική αυτή, η οδός Πειραιώς πρόκειται σήμερα να δώσει στη δημοσιότητα, τα ονόματα των 30 πρώτων, νέων υποψηφίων, που μάλιστα θα είναι γυναίκες. Όπως έχει ήδη αποκαλύψει από το πρωί της Τετάρτης το newpost.gr, στις επόμενες ημέρες η ΝΔ θα ανακοινώσει τα νέα στελέχη που επιλεγήσαν μέσω της διαδικασίας του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών, κάποια από τα έμπειρα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια και λίγο πριν το Συνέδριο, τα μέλη του κομματικού μηχανισμού (επικεφαλής Γραμματειών κλπ), που θα είναι υποψήφιοι και θα πρέπει να παραιτηθούν από την κομματική τους ιδιότητα, για να τοποθετηθούν άλλοι στη θέση τους που θα «τρέξουν» το κόμμα. 

 


σχετικα αρθρα