current views are: 8

16 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση21:13

Άρχισαν οι προπαρασκευαστικές εργασίες για το 12ο Συνέδριο της ΝΔ

Για «σάλπισμα πριν τις μεγάλες αναμετρήσεις» μιλούν στην οδό Πειραιώς

Δημοσίευση 21:13’

Για «σάλπισμα πριν τις μεγάλες αναμετρήσεις» μιλούν στην οδό Πειραιώς

Στην τελική ευθεία για το 12ο Συνέδριό της μπαίνει η ΝΔ, με στελέχη της οδού Πειραιώς να μιλούν για την «κορυφαία πολιτική διαδικασία της παράταξης». Με δεδομένο ότι θα είναι το τελευταίο συνέδριο πριν από τις εθνικές εκλογές, το γαλάζιο επιτελείο δίνει ιδιαίτερη σημασία, καθώς περισσότεροι από 2000 σύνεδροι αναμένεται να φθάσουν από όλη την Ελλάδα, για να συμμετάσχουν στις συνεδριακές εργασίες, που θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 14-15-16 Δεκεμβρίου στην Αθήνα. 

Ωστόσο, οι προπαρασκευαστικές εργασίες έχουν ξεκινήσει ήδη για τους συνέδρους, από τους οποίους έχουν ζητηθεί οι προτάσεις επί του Καταστατικού του Κόμματος. Αυτό άλλωστε, όπως υπενθυμίζουν από την ΝΔ, αποτελούσε και πρωταρχική δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη: ένα κόμμα που θα ανήκει στα μέλη του και τα μέλη θα έχουν άποψη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, με επιστολή του ζήτησε από τους συνέδρους να καταθέσουν τις προτάσεις τους, ηλεκτρονικά μέσα από ένα καινοτόμο σύστημα διαβούλευσης. Όπως σημειώνει ο ίδιος:

«Ο λόγος είναι πλέον στα στελέχη της παράταξης. Ο καταστατικός μας χάρτης διαμορφώνεται όχι από μια κλειστή ομάδα, αλλά μέσα από την ενεργό συμμετοχή των συνέδρων. Στόχος μας, το Κόμμα να είναι περισσότερο οργανωμένο, πιο λειτουργικό, πιο δυναμικό, περισσότερο εξωστρεφές, δίπλα στην κοινωνία, μαζί με την κοινωνία, έτοιμο να ανταποκριθεί στις εκλογικές μάχες που έρχονται».

To 12o Συνέδριο αποτελεί και το μεγάλο στοίχημα για τα κομματικά στελέχη, καθώς εκεί θα αποκρυσταλλωθεί η δουλειά τριών χρόνων, ενώ θα αποτελέσει, όπως λένε, και το «τελικό σάλπισμα πριν τη μεγάλη μάχη».

Πρόεδρος του Συνεδρίου έχει οριστεί με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο πολύπειρος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ μεγάλο βάρος της διοργάνωσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, έχει πέσει στις πλάτες του Γενικού Διευθυντή του Κόμματος Νίκου Παπαθανάση. 


σχετικα αρθρα