Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι θα επιθυμούσε συνάντηση με τον έλληνα ομόλογό του, Γιώργο Παπανδρέου, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ο κ. Γκρούεφσκι, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με ενδεχόμενη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου, στο περιθώριο της προσεχούς Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ότι ο ίδιος πάντα επιθυμεί να συναντάται με τον Έλληνα πρωθυπουργό όταν υπάρχει η δυνατότητα, προσθέτοντας ότι αυτό δεν εξαρτάται μόνο από τον ίδιο.

«Το εάν θα συναντηθώ με τον κ. Παπανδρέου εξαρτάται επίσης και από τον ίδιο. Εγώ θα ήθελα να τον συναντώ σε κάθε περίσταση όταν υπάρχει η δυνατότητα γι’ αυτό. Για ποιο λόγο να μη συνομιλούμε, να εξετάζονται ζητήματα και να αναζητούνται λύσεις;», δήλωσε σήμερα ο κ. Γκρούεφσκι.

Σχετικά με το ενδεχόμενο εντατικοποίησης της διπλωματικής δραστηριότητας για τη διευθέτηση του ζητήματος του ονόματος, ο κ. Γκρούεφσκι απάντησε ότι ελπίζει και επιθυμεί να γίνει αυτό εφόσον το επιθυμεί και η άλλη πλευρά.