ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας στο «Ακραίως» για το άρθρο 16: Είναι ένα μεγάλο βήμα που πρέπει να γίνει

Δημοσίευση 18 Νοεμβρίου 2018, 10:57 / Ανανεώθηκε 19 Νοεμβρίου 2018, 06:37
Δένδιας στο «Ακραίως» για το άρθρο 16: Είναι ένα μεγάλο βήμα που πρέπει να γίνει
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

«Υπάρχει ο μεγάλος κίνδυνος να πέσουμε σε ένα συνταγματικό λαϊκισμό».

Για το ζήτημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης μίλησε στο «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας. 

Αναφερόμενος στο άρθρο 16 και την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων ο κ. Δένδιας σχολίασε: «Δημιουργείται κοινός τόπος συνάντησης. Η Νέα Δημοκρατία με αυτή την πρόταση έχει μια ελαφρά μεταβολή θέσης. Πηγαίνει στη λογική της ανεξάρτητης αρχής, μιλάει συγκεκριμένα για ιδιωτικά, η προηγούμενη θέση μας ήταν μη κερδοσκοπικά. Νομίζω ότι υφέρπει και εδώ το μη κερδοσκοπικό. Νομίζω ότι είναι ένα μεγάλο βήμα που πρέπει να γίνει».

Σε άλλο σημείο ο κ. Δένδιας τόνισε ότι συμμερίζεται τις επιφυλάξεις των συνομιλητών του για το ζήτημα της ανεξάρτητης αρχής «γιατί καλώς ή κακώς οι ανεξάρτητες αρχες στην Ελλάδα στο σύνολο τους δεν έχουν απολύτως εκπληρώσει τις προσδοκίες. (…) Φοβάμαι ότι το πολιτικό σύστημα μεταφέρει την ευθύνη σε μία ανεξάρτητη αρχή και παριστάνει ότι δεν ξέρει τίποτα».

Μιλώντας για το άρθρο 86 'περί ευθύνης υπουργών' ο κ. Δένδιας σχολίασε:  «Επειδή πάμε σε μία συζήτηση σε μία εποχή κρίσης και με αυξημένες ευαισθησίες αλλά και με όξυνση υπάρχει ο μεγάλος κίνδυνος να πέσουμε σε ένα συνταγματικό λαϊκισμό. Πάρτα όλα κόφτα όλα και να έχουμε την ψευδαίσθηση ότι δήθεν έτσι αποκαθιστάτε η δικαιοσύνη και η ισονομία. Αυτό δεν είναι αλήθεια».