current views are: 5

18 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση09:20

Γεωργιάδης στο «Ακραίως»: Ο Τσίπρας ήθελε να πάει σε εκλογές υποσχόμενος διορισμούς

Είμαστε υπέρ να αξιοποιηθεί η εκκλησιαστική περιουσία, σημείωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Δημοσίευση 09:20’

Είμαστε υπέρ να αξιοποιηθεί η εκκλησιαστική περιουσία, σημείωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Η ΝΔ δεν θα μπορούσε να μην είναι υπέρ του νόμου για την εκκλησιαστική περιουσία που είχε ψηφίσει η ίδια», σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Είμαστε εξαιρετικά υπέρ στο να αξιοποιηθεί η εκκλησιαστική περιουσία», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Η μεγάλη διαφωνία της ΝΔ είναι στο ζήτημα της απόλυσης των 10.000 ιερέων. Δεν κατηγορούμε τον Μακαριότατο. Οφείλω να σας πω ότι ο Μακαριότατος έκανε το εξής λάθος. Παρασύρθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα, που είναι διαλυτικό στοιχείο. Όπου μπλέκει ο Τσίπρας φέρνει την καταστροφή και το χάος. Είναι ένας απαίσιος άνθρωπος».

Είπε ακόμα: «Ο Τσίπρας είχε ένα κίνητρο, να κάνει 10.000 διορισμούς στο Δημόσιο. Διότι θέλει να πάει σε εκλογές υποσχόμενος διορισμούς. Του μπήκε η διαστροφική ιδέα να απολύσει 10.000 ιερείς για να μπορέσει να τάξει 10.000 προσλήψεις». Αναφερόμενος στο Αρχιεπισκοπο σημείωσε: «Ο Μακαριότατος με την καλή του διάθεση έδειξε εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό της χώρας». «Δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει νομοσχέδιο χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Ιεραρχίας», εκτίμησε ο κ. Γεωργιάδης συμπληρώνοντας: «Λέει ο Τσίπρας καμία μεγάλη κουβέντα όπως λέει συνήθως για να την ξεχάσει λίγο αργότερα».

Χαρακτήρισε μάλιστα «υποκριτή» και «θεομπαίχτη» τον πρωθυπουργό. Υπόστήριξε ακόμα πως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος «λειτούργησε υπέρ των συμφερόντων της Εκκλησίας» και υπογράμμισε πως η «ΝΔ εγγυάται τη θέση των κληρικών στο Δημόσιο».

Αναφερόμενος στο Πολυτεχνείο ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε πως τον εκφράζουν οι θέσεις του Αβέρωφ και υποστήριξε πως νεκροί υπήρξαν στο Πολυτεχνείο αλλά όχι από την ερπύστρια.

Η Χούντα σκότωσε κόσμο σε διάφορα σημεία γύρω από το Πολυτεχνείο, αλλά όχι μέσα σε αυτό, σημείωσε.

«Η Τουρκία φωνάζει και βρυχάται αλλά δεν μπορεί να αποφύγει το αναπόφευκτο»

Σχολιάζοντας δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής» που παρουσιάζει τους επτά χάρτες ακραίων διεκδικήσεων της Άγκυρας σημείωσε: «Είναι προφανές ότι η Τουρκία δεν μπορεί να δεχτεί την πραγματικότητα στην περιοχή μας. Και η πραγματικότητα είναι ότι με το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θαλάσσης, αναγνωρίζεται αποκλειστική οικονομική ζώνη και στα νησιά. Άρα λοιπόν ό,τι και να λέει η Τουρκία είναι εν αδίκω. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι οι έρευνες στο οικόπεδο της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Exxomobil συνεχίζονται και θα γίνουν κανονικά παρά τους βερμπαλισμούς της Τουρκίας. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα, η Ελλάδα πρέπει να είναι ενωμένη σε αυτό».

Τόνισε επίσης: «Δεν χρειάζονται δραματοποιημένες κινήσεις. Η Τουρκία γενικώς θέλει να δραματοποιεί τα πράγματα γιατί αυτό τη συμφέρει. Την Ελλάδα τη συμφέρει η ηρεμία, η τάξη και η ασφάλεια».

«Η Τουρκία φωνάζει και βρυχάται αλλά δεν μπορεί να αποφύγει το αναπόφευκτο. Που είναι στο τέλος η αναγνώριση του δικαίου της θαλάσσης και η αποκλειστική οικονομική ζώνη των νησιών μας», πρόσθεσε.


σχετικα αρθρα