ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι απαντά η Περιφερειάρχης Αττικής στον Άδωνι Γεωργιάδη

Δημοσίευση 18 Νοεμβρίου 2018, 14:25 / Ανανεώθηκε 19 Νοεμβρίου 2018, 06:40
Τι απαντά η Περιφερειάρχης Αττικής στον Άδωνι Γεωργιάδη
Facebook Twitter Whatsapp

Η αλήθεια για τις Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας και την Περιφέρεια Αττικής

Στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη, απαντά η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σχετικά με τα όσα υποστήριξε για τις Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας και την Περιφέρεια Αττικής.

Η κ. Δούρου κάνει λόγο για αβάσιμες και ψευδείς αιτιάσεις και προς αποκατάσταση της αλήθειας τονίζει τα εξής:

•             Η Περιφέρεια Αττικής ακολουθεί και εφαρμόζει πιστά τη νομιμότητα, με γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και συγκεκριμένα την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

•             Η Περιφέρεια Αττικής έδωσε πρόσφατα 4 άδειες λειτουργίας σε Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας (η τελευταία μάλιστα πριν από έναν μήνα) που πληρούσαν τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος.

•             Είναι απολύτως ψευδές ότι η Περιφέρεια Αττικής επιχειρεί “να κλείσει τις ΜΗΝ”.

•             Αυτή τη στιγμή δεν εκκρεμεί καμία αίτηση για αδειοδότηση Μονάδας Ημερήσιας  Νοσηλείας στην Περιφέρεια Αττικής, πλην μίας συγκεκριμένης περίπτωσης, η οποία είχε αδειοδοτηθεί αρχικά από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών. Η εν λόγω αδειοδότηση από τον ΙΣΑ όμως ακυρώθηκε από το αρμόδιο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών γιατί βασίσθηκε σε διατάξεις αποφάσεων (ΦΕΚ Β 1804/2-7-2014 και ΦΕΚ Β 3206/2014) που είχε θεσπίσει πρώην Υπουργός Υγείας της ΝΔ, και οι οποίες κρίθηκαν παράνομες ως θεσπισθείσες “κατ’ υπέρβαση νομοθετικής εξουσιοδότησης”.

•             Σε ό,τι αφορά στην εν λόγω υπόθεση που είχε παρανόμως πάρει αρχικά το “πράσινο φως” από τον ΙΣΑ, αυτή εξετάζεται από την αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής ως προς τη νομιμότητά της πριν αποφανθεί για την οριστική έγκριση ή την απόρριψη της σχετικής αίτησης και τη διερεύνηση πληθώρας καταγγελιών.

•             Από τα παραπάνω προκύπτει με σαφήνεια ότι η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου υπερασπίζεται τη νομιμότητα και όχι συγκεκριμένα συμφέροντα με ονοματεπώνυμο.

•             Αυτά είναι τα πραγματικά γεγονότα που δεν επιδέχονται καμίας αμφισβήτησης. Όλα τα υπόλοιπα τα κρίνουν οι πολίτες.

Νωρίτερα ο κ. Γεωργιάδης είχε μιλήσει στον Τάκη Χατζή και το «Ακραίως» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.«Τώρα που μιλάμε η κ. Δούρου βγάζει μία απόφαση για να κλείσει όλες τις μονάδες ημερήσιας νοσηλείας», είχε πει.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν άφησε ασχολίαστη την απάντηση της κ. Δούρου. Με ανάρτηση του στο Twitter σχολιάζει:  Η Ρένα Δούρου οφείλει Α) σε κάθε πολίτη να απαντά εντός ευλόγου διαστήματος εάν εγκρίνεται ή εάν απορρίπτεται ένα αίτημα του ώστε να μπορεί να διεκδικεί το δίκιο του. Β) το χαρτί που βγήκε από την Περιφέρεια εφ´ όσον εφαρμοστεί τις κλείνει όλες!».