current views are: 8

19 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση08:50

Πόρισμα ΣΥΡΙΖΑ για φάρμακο: «Όχι» στις ποινικές ευθύνες, «ναι» στην περαιτέρω έρευνα

Στα δισ. ευρώ η επιβάρυνση για το φάρμακο

Δημοσίευση 08:50’

Στα δισ. ευρώ η επιβάρυνση για το φάρμακο

Απομακρύνεται το σενάριο της προανακριτικής, καθώς το πόρισμα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση του φαρμάκου δεν «δείχνει» ποινικές ευθύνες για πρόσωπα, ωστόσο προτείνει την περαιτέρω έρευνα υποθέσεων από τη Δικαιοσύνη.

Όπως προκύπτει από το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμάται ότι η συνολική επιβάρυνση για τη χώρα κατά το εξεταζόμενο διάστημα (1997-2015) αγγίζει τα 85 δισ. ευρώ – 23 δισ.περίπου στο φάρμακο.

Σύμφωνα με τους βουλευτές της πλειοψηφίας, το ύψος της επιβάρυνσης βρίσκει σύμφωνους τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Π. Πολάκη, τον πρώην Υπουργό Υγείας κ. Γ. Σούρλα, τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, κ. Παπασπύρου, τον Γενικό Επιθεωρητή του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), κ. Στ. Ευαγγελάτο.

Επιπλέον, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν εκτενείς αναφορές στην σπατάλη στον χώρο της υγείας, ωστόσο δεν προχωρούν σε συγκεκριμένες αναφορες κατά πολιτικών προσώπων-υπουργών της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ.  

Παράλληλα, στο πόρισμα γίνεται αναφορά στην υπόθεση Novartis και αναγνωρίζεται πως το πόρισμα της Βουλής αποτελεί μια γενική μόνο προσέγγιση . Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχονται οτι η παραπομπή της υπόθεσης NOVARTIS στη Δικαιοσύνη μετά την απόφαση της προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής, είχε επίδραση στο μέγεθός των στοιχείων, στα οποία είχε πρόσβαση η εξεταστική επιτροπή.

Διαβάστε ολόκληρο το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για το φάρμακο

Σημειώνεται πως το σχετικό πόρισμα αναμένεται να συζητηθεί αύριο στην Εξεταστική Επιτροπή.


σχετικα αρθρα