ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας στο «Ακραίως»: Ξέφραγο αμπέλι τα βόρεια σύνορά μας

Δημοσίευση 19 Νοεμβρίου 2018, 11:16 / Ανανεώθηκε 19 Νοεμβρίου 2018, 12:44
Β. Κικίλιας στο «Ακραίως»: Ξέφραγο αμπέλι τα βόρεια σύνορά μας
Facebook Twitter Whatsapp
«Οι Κύπριοι κατάφεραν να χτίσουν παζλ πολυεθνικών, να στήσουν τείχη άμυνας απέναντι στην Τουρκία».

«Ο τρόπος που χειρίζεται η κυβέρνηση τα θέματα εξωτερικής πολιτικής είναι επικίνδυνος για τη χώρα» ισχυρίστηκε ο βουλευτής και Τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ και εξήγησε: «Δεν είναι ξέφραγο αμπέλι τα βόρεια σύνορά μας; Δεν υπάρχει θέμα αλλαγής των βόρειων συνόρων μας από αξιωματούχους εκεί;».

Ο κ. Κικίλιας εξήρε τους Κύπριους για τους χειρισμούς τους στην εξωτερική πολιτική, σημειώνοντας πως: «Στη νοτιοανατολική μεσόγειο παίζεται υψηλού επιπέδου γεωστρατηγικό παιχνίδι. Η Κύπρος έχει ανταποκριθεί με άριστο τρόπο. Οι Κύπριοι κατάφεραν να χτίσουν παζλ πολυεθνικών, να στήσουν τείχη άμυνας απέναντι στην Τουρκία. Σήμερα προχωρά η γεώτρηση  Exxon mobile και δεν κουνάει φύλλο».

Και στάθηκε στις λάθος επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης: «Δεν υπάρχει ενιαία στάση και θέση στην κυβέρνηση για την εξωτερική πολιτική. Άλλα έλεγε ο υπουργός Εξωτερικών και άλλα οι ΑΝΕΛ».

Ο κ. Κικίλιας στηλίτευσε επίσης την τακτική της κυβέρνησης να μην ενημερώνει την αξιωματική αντιπολίτευση «Δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Δεν υπάρχει βούληση από την κυβέρνηση για συνεννόηση για το δημόσιο συμφέρον», και τόνισε ότι χρειάζεται: «Συστηματικά και βάσει σχεδίου σθεναρή στάση στην εξωτερική πολιτική».

Αναφέρθηκε και στη στάση της ΝΔ, υπογραμμίζοντας πως: «Είμαστε πάντα υπέρ της συζήτησης με τη λογική ότι έχω συμπαίκτες, όπως το Ισραήλ και οι ΗΠΑ, για να πετύχω τους στόχους μου».