current views are: 8

20 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση10:18

Σ. Λυκούδης στο «Ακραίως»: Η κυβέρνηση θα χάσει τις εκλογές γιατί λειτουργεί με προχειρότητα

«Όταν δεν αισθάνεται την λαϊκή πίεση με ασφυκτικό τρόπο και δεν έχει τον κόσμο στα πεζοδρόμια να φωνάζει “φύγετε”, γιατί να μην εξαντλήσει την τετραετία;»

Δημοσίευση 10:18’

«Όταν δεν αισθάνεται την λαϊκή πίεση με ασφυκτικό τρόπο και δεν έχει τον κόσμο στα πεζοδρόμια να φωνάζει “φύγετε”, γιατί να μην εξαντλήσει την τετραετία;»

Για προχειρότητα σε κρίσιμα ζητήματα κατηγόρησε την κυβέρνηση ο βουλευτής του Ποταμιού και αντιπρόεδρος της Βουλής, Σπύρος Λυκούδης στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ. Εκτίμησε, μάλιστα, ότι γι’ αυτό θα χάσει τις εκλογές.  

«Η κυβέρνηση Τσίπρα θα χάσει τις εκλογές γιατί οι επιλογές που κάνει σε σημαντικά ζητήματα έχουν στοιχεία προχειρότητας» είπε σχολιάζοντας την συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου, και σημείωσε πως: «Δεν ξέρω αν θα έρθει και πότε θα έρθει στη Βουλή η συμφωνία. Οι σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας είναι ένα κρίσιμο θέμα που πρέπει να λυθεί, αλλά αυτό ήταν μέσα σε ένα προεκλογικό κυβερνητικό σχεδιασμό. Αυτά τα σοβαρά θέματα δεν λύνονται με τακτικισμούς. Όποιος  σέβεται την Εκκλησία και την Ορθοδοξία, και εγώ τη σέβομαι, θεωρεί απαραίτητο να υπάρξει ένας σαφής συνεννοημένος διαχωρισμός. Θέλει στάδια αυτή η ιστορία και δεν ξέρω αν θα έρθει στη Βουλή».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και εξήγησε: «Πιστεύω θα πάει μέχρι τον Οκτώβρη, γιατί βρίσκεται σε αδυναμία και βλέπει ότι δεν είναι πειστική η πολιτική της στην κοινωνία. Όταν μια κυβέρνηση δεν αισθάνεται την λαϊκή πίεση με ασφυκτικό τρόπο και επί μια τετραετία δεν έχει τον κόσμο στα πεζοδρόμια να φωνάζει «φύγετε», γιατί να μην εξαντλήσει την τετραετία;»

Αναφερόμενος στο Ποτάμι, ο κ. Λυκούδης αποκάλυψε ότι ο κ. Θεοδωράκης έχιε δεύτερες σκέψεις για το αν θα κατέβει αυτόνομο. «Το Ποτάμι είχε πάρει απόφαση να πάει αυτόνομο στις εκλογές, ωστόσο ο Σταύρος Θεοδωράκης θα το ξαναδεί το Μάρτιο. Πάντως έχω την εντύπωση ότι το έχουν ξανασκεφτεί, να μην πάει αυτόνομα».

Όσον για το αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο ίδιος απάντησε: «Ο δικός μου χώρος είναι η Αριστερά. Θα αποφασίσω αν θα είμαι υποψήφιος ανάλογα πως θα προκύψει ο πολιτικός χάρτης. Αν δεν εμπνέει το δικό μου σύστημα ιδεών δεν θα είμαι. Είμαι από τους ανθρώπους που πάνε πολύ άνετα στο σπίτι τους».


σχετικα αρθρα