ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιμένει ο Γαβρόγλου: Θα νομοθετήσουμε και για τη μισθοδοσία κληρικών

Δημοσίευση 20 Νοεμβρίου 2018, 13:57 / Ανανεώθηκε 23 Νοεμβρίου 2018, 18:37
Επιμένει ο Γαβρόγλου: Θα νομοθετήσουμε και για τη μισθοδοσία κληρικών
Facebook Twitter Whatsapp

Αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση μέχρι τις εκλογές ο υπουργός Παιδείας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η κυβέρνηση θα νομοθετήσει και για τα 15 σημεία της συμφωνίας πρωθυπουργού-Αρχιεπίσκόπου τόνισε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, επισημαίνοντας πως η συγκεκριμένη συμφωνία ή θα ισχύσει σε όλα της τα σημεία ή δεν θα ισχύει καθόλου.

Μιλώντας στο News 24/7, ο κ. Γαβρόγλου επισήμανε: «Και τα 15 σημεία της συμφωνίας θα αποτυπωθούν σε σχέδιο νόμου που θα ετοιμάσει η κυβέρνηση και το οποίο θα περιλαμβάνει, ασφαλώς, και τη ρύθμιση ως προς τη μισθοδοσία των κληρικών» υπογραμμίζει ο υπουργός Παιδείας, εκφράζοντας ωστόσο την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί λύση. «Έχουμε όλο το χρόνο μέχρι τις εκλογές για να ολοκληρώσουμε την συμφωνία, αλλά για να φτάσουμε εκεί υπάρχουν διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν» σημειώνει και τονίζει πως «η επίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενάντια στον Αρχιεπίσκοπο είναι μια επίθεση ενάντια στην Εκκλησία».

Ο υπουργός Παιδείας έκανε λόγο «για μια συμφωνία ιστορικής σημασίας, πρωτόγνωρη για τη χώρα μας που, όπως είναι φυσικό, έχει δημιουργήσει μεγάλη αμηχανία σε πολλούς καθώς θεωρούσαν ακατόρθωτο να υπάρξει μια τέτοια εξέλιξη. Με τις προτάσεις που θα επεξεργαστούμε εγκαινιάζεται και κάτι άλλο. Είναι η πρόθεση του Πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου όχι μόνον να προχωρήσουν στον εξορθολογισμό των σχέσεων Κράτους και Εκκλησίας αλλά και του τρόπου ρύθμισης αυτών των σχέσεων με διάλογο και όχι σύγκρουση». 

«Έχουμε χρόνο μέχρι τις εκλογές για την ολοκλήρωση της συμφωνίας»

Μάλιστα ο κ. Γαβρόγλου σημειωσε πως «Έχουμε όλο τον χρόνο μέχρι τις εκλογές για να την ολοκληρώσουμε αλλά για να φτάσουμε εκεί υπάρχουν διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν. Αυτές οι διαδικασίες έχουν ήδη ξεκινήσει, όπως είπαν με πολλή σαφήνεια ο Πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος αμέσως μετά την ομόφωνη απόφαση της Ιεραρχίας. Εξάλλου είναι σαφές και από αυτή ακριβώς την ομόφωνη απόφαση της Ιεραρχίας ότι η Εκκλησία επιθυμεί να συνεχιστεί η συζήτηση. Θέλει, όμως, προσοχή, μια ιστορική συμφωνία όπως αυτή, να μην «σέρνεται» έρμαιο των λαϊκίστικων διαθέσεων των κομμάτων που θεωρούν ότι μπορούν να έχουν σχέσεις συναλλαγής με την Εκκλησία και τους λειτουργούς της.Εμείς δεν κάνουμε συναλλαγές. Κάνουμε ανοιχτές και δημόσιες συμφωνίες. Είδατε τη διγλωσσία της ΝΔ από την πρώτη μέρα που έγινε η ανακοίνωση της συμφωνίας. Άλλαξε άποψη μέσα σε λίγες ώρες. Οι απανωτές διαψεύσεις του αφηγήματός της σε όλα όσα υποστήριζε εδώ και δυο χρόνια δείχνουν ανάγλυφα το αδιέξοδο της πολιτικής της».