current views are: 11

21 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση16:06

Public Issue: Συντριπτικό προβάδισμα της ΝΔ στην παράσταση νίκης

Πρόωρες εκλογές θέλει το 60%

Δημοσίευση 16:06’
Εκλογές 2023

Πρόωρες εκλογές θέλει το 60%

Διατηρεί το πολύ μεγάλο προβάδισμά της στη παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από το τρίτο μέρος του Βαρόμετρου της Public Issue που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη, την ώρα που η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών ζητεί τη διεξαγωγή εκλογών.

Συγκεκριμένα, στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 71%, έναντι 17% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην προηγούμενη μέτρηση της εταιρείας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκέντρωνε 77% και ο ΣΥΡΙΖΑ 15%. Παρά τη μικρή πτώση του ποσοστού της ΝΔ, είναι εμφανές πως η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων στο εν λόγω εύρημα παραμένει σε μη αναστρέψιμα επίπεδα.

Την ίδια στιγμή, αυξάνεται το ποσοστό όσων θέλουν διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Συγκεκριμένα, το 60% (5% περισσότεροι σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση) θέλει να στηθούν άμεσα κάλπες, ενώ το 37% (-4%) ζητεί ολοκλήρωση της τετραετίας.

Τέλος, σε περίπτωση που επικρατούσε ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, το 46% θα αισθανόταν στεναχώρια, το 36% αδιαφορία και μόλις το 15% ανακούφιση.

Διαβάστε:

Το πρώτο μέρος του Βαρόμετρου της Public Issue

Το δεύτερο μέρος του Βαρόμετρου της Public Issue

Το τρίτο μέρος του Βαρόμετρου της Public Issue

Αντίστοιχα, σε περίπτωση επικράτησης της ΝΔ, το 40% των ερωτηθέντων θα αισθανόταν αδιαφορία, το 34% ανακούφιση και το 24% στεναχώρια.


σχετικα αρθρα