current views are: 9

29 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση05:16

Λύνεται ο «γρίφος» της Αθήνας – Τσίπρας και Σκουρλέτης κρατούν το μυστικό για τον δήμο

Κρίσιμη η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο

Δημοσίευση 05:16’

Κρίσιμη η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο

“Το θέμα της Αθήνας πρέπει να έχει λήξει μέσα στο Σαββατοκύριακο” φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr.

Τόσο στο κυβερνητικό στρατόπεδο όσο και στην Κουμουνδούρου έχουν καταλήξει πως μετά τις ανακοινώσεις από τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ για την πρωτεύουσα, δεν πρέπει να υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις. Κώστας Μπακογιάννης και Παύλος Γερουλάνος έχουν ξεκινήσει ήδη την εκστρατεία τους στις γειτονιές της πόλης και αυτό ενδεχομένως να κοστίσει στον εκλεκτό της πλειοψηφίας.

Στο πνεύμα ότι οι διεργασίες πρέπει να εντατικοποιηθούν κινήθηκε και ο πρωθυπουργός χθες το βράδυ, ο οποίος βγαίνοντας από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και ερωτώμενος από τους δημοσιογράφους για την Αθήνα απάντησε με χιούμορ: “έχετε αγωνία… τα κλείσαμε όλα”.

Μπορεί κορυφαία κομματική πηγή να θύμιζε πως οι ανακοινώσεις για τη Ρένα Δούρου και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη το 2014 είχαν γίνει στις 31 Ιανουαρίου, ωστόσο το τοπίο είναι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με πέντε χρόνια πριν. Η “σκιά” των εθνικών εκλογών πλανάται πάνω από όλα τα κόμματα με αποτέλεσμα  οι μηχανισμοί να είναι σε εγρήγορση. Σε κάθε περίπτωση από την Κουμουνδούρου θέλουν να δείξουν πως δεν υπάρχει ζήτημα δυστοκίας, αντιθέτως οι ανακοινώσεις θα γίνουν πολύ πιο νωρίς σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική αυτοδιοικητική αναμέτρηση.

Σε αυτό το κλίμα η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που θα γίνει στις 1-2 Δεκεμβρίου, θεωρείται πολύ κρίσιμη, αφού είναι εξαιρετικά πιθανό το κορυφαίο όργανο εκτός από τον Νίκο Μπελαβίλα και την Κατερίνα Νοτοπούλου να κληθεί να εγκρίνει και τον υποψήφιο για τη δύσκολη “κούρσα” της διεκδίκησης του δήμου της Αθήνας. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το καταστατικό η Κ.Ε είναι αρμόδια να δώσει το “πράσινο φως” για τους μεγάλους δήμους.                                                                                                                           
Στη χθεσινή τετράωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, πάντως ο πρωθυπουργός απέφυγε να μπει σε ονοματολογία, προκειμένου να μην υπάρξουν διαρροές. Το ζήτημα φέρεται να έχει αναλάβει ο Αλέξης Τσίπρας εξ’ όλοκλήρου με τον Πάνο Σκουρλέτη, που αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο 48ωρο να συναντηθούν με στελέχη της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ “Ανοιχτή Πόλη”, προκειμένου να ενημερώσουν για το πως θα κινηθεί το κόμμα. 

Το προφίλ του υποψήφιου για το χρίσμα παραμένει επτασφράγιστο μυστικό και δεν είναι σαφές αν οι συζητήσεις έχουν ολοκληρωθεί σε όλα τα στάδια. Υπάρχουν στελέχη που μιλούν για ενδιαφέρουσα προσωπικότητα που δεν προέρχεται από τον στενό κομματικό πυρήνα, ενώ άλλοι προτιμούν να μην προτρέχουν εκτιμώντας πως ο πρωθυπουργός δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του κουβέντα.

 


σχετικα αρθρα