current views are: 12

3 Δεκεμβρίου 2018
Δημοσίευση14:38

Έρχεται ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας με όριο έως τα 250.000 ευρώ

Πότε ψηφίζεται

Δημοσίευση 14:38’

Πότε ψηφίζεται

Την παρθενική της συνεδρίαση πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή, η Επιτροπή Παραγωγής και Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο το διάδοχο καθεστώς της προστασίας της Α’ κατοικίας ή αλλιώς του νόμου Κατσέλη.

Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις, με τον Αλ. Φλαμπουράρη- που έχει επιφορτιστεί τον τραπεζικό τομέα- να ενημερώνει για το νέο καθεστώς που θα ισχύσει από 1η Ιανουαρίου του 2019.

Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές ενημερώθηκαν πως η πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης είναι να υπάρξει ρύθμιση που θα προστατεύει την Α’ κατοικία στο ύψος των 200.000 ευρώ- 250.000 ευρώ, ποσό που ενδέχεται να ανεβαίνει λίγο σε περίπτωση που ο δανειολήπτης έχει μικρή περιουσία (γύρω στα 50.000 ευρώ).

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ρύθμιση θα πρέπει να ψηφιστεί άμεσα (ακόμα και εντός της επόμενης βδομάδας) με τους παρευρισκόμενους να μην αποκλείουν την συμπερίληψή της στο νομοσχέδιο για τη μη περικοπή των συντάξεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχει ακόμα παρουσιαστεί το πλήρες σχέδιο, ωστόσο η επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει τις επόμενες μέρες προκειμένου να γίνει αναλυτική συζήτηση του νέου θεσμικού πλαισίου.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει γράψει το newpost.gr, στόχος της κυβέρνησης είναι με τα νέα κριτήρια να αποφευχθούν από τη μια κοινωνικές αναταράξεις από σημαντική μάζα δανειοληπτών που αδυνατεί σήμερα να εξοφλήσει τα δάνειά της και από την άλλη να δοθεί η δυνατότητα στις τράπεζες να φέρουν στα γκισέ τους κατά πρώτον τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και κατά δεύτερον να εντάξουν σε μακροχρόνιες ευνοϊκές ρυθμίσεις χιλιάδες δανειολήπτες που μέχρι σήμερα “κρύβονταν” κάτω από την ομπρέλα προστασίας που προσέφερε ο νόμος Κατσέλη.

►Διαβάστε επίσης: Άμεσα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη μη περικοπή των συντάξεων

σχετικα αρθρα