ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βόζεμπεργκ στο «Ακραίως»: Κάνει πολύ κακό στη χώρα μας η συμφωνία των Πρεσπών

Δημοσίευση 6 Δεκεμβρίου 2018, 12:49 / Ανανεώθηκε 6 Δεκεμβρίου 2018, 12:27
Βόζεμπεργκ στο «Ακραίως»: Κάνει πολύ κακό στη χώρα μας η συμφωνία των Πρεσπών
Facebook Twitter Whatsapp

«Ήταν θλιβερή η εικόνα του πρωθυπουργού να επιχειρεί ευθεία παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και να αμφισβητεί το τεκμήριο αθωότητας».

«Η συμφωνία των Πρεσπών κάνει πολύ κακό στην Ελλάδα. Οι σχέσεις γειτονίας δεν θα είναι καλές. Έχει διχάσει τον ελληνικό λαό. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι κατά» ισχυρίστηκε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ και σημείωσε πως: «δεν εξεπλάγη κανείς με τις δηλώσεις Ζάεφ. Είναι η πεποίθηση της γείτονος χώρας (ΠΓΔΜ) ότι υπάρχει μειονότητα στην Ελλάδα. Εμείς είχαμε πει ότι είναι κακή η συμφωνία και παραχωρεί για πρώτη φορά μακεδονική εθνότητα και γλώσσα».

Μάλιστα η κ. Βόζεμπεργκ στάθηκε στην αντίδραση «Δεν είδα τον πρωθυπουργό της χώρα να παίρνει σκληρή θέση μετά τις δηλώσεις. Αν έρθει αυτή η συμφωνία θα πρέπει κάθε βουλευτής να σκεφτεί τι οφείλει στην Ελλάδα. Οφείλει  να σκεφτεί ότι ο ελληνικός λαός τον εκλέγει και πρέπει να υπηρετεί τα θέλω του. Είναι αδιανόητο ότι δέχθηκαν Επιτροπή να ελέγχει τα ελληνικά βιβλία για αλυτρωτισμούς, καθώς δεν έχει ποτέ προκύψει από πουθενά. Μόνο από τη γείτονα χώρα έοχυμε τέτοια στοιχεία».

Με την ιδιότητά της, ως μάχιμη δικηγόρος επί 25 έτη, αναφέρθηκε και στην υπόθεση της λαθρεμπορίας χρυσού, ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό. «Ήταν θλιβερή η εικόνα του πρωθυπουργού να επιχειρεί ευθεία παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και να αμφισβητεί το τεκμήριο αθωότητας. Είναι απαράδεκτες τέτοιες παρεμβάσεις, κλονίζουν τους θεσμούς».

Παράλληλα σημείωσε πως: «Εξετέθη η Δικαιοσύνη και η εισαγγελία για τον τρόπο που χτίστηκε η δικογραφία»

Τέλος σχολιάζοντας τις σημερινές εκδηλώσεις στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου τόνισε ότι είναι: «Απαράδεκτο κάθε τέτοια μέρα να φοβάται η Πολιτεία ότι θα έχει επεισόδια που θα έχουν ως αποτέλεσμα την καταστροφή περιουσιών και τραυματισμούς. Θα έπρεπε να είναι ημέρα μνήμης που κάθε πολιτικός και κάθε πολιτικός να καταδικάζει τη βία από όπου κι αν προέρχεται. Θα πρέπει να τιμούμε τη μνήμη ενός ανθρώπου που έφυγε άδικα καταδικάζοντας τη βία» είπε και ευχήθηκε «μακάρι να είναι ειρηνικές οι διαδηλώσεις».