current views are: 12

7 Δεκεμβρίου 2018
Δημοσίευση10:59

Καμμένος για Πρέσπες: «Ο Ζάεφ έβαλε τέλος στη Συμφωνία»

«Εγκλωβισμένοι οι Σκοπιανοί στην προπαγάνδα του Μουσολίνι και του Τίτο»

Δημοσίευση 10:59’

«Εγκλωβισμένοι οι Σκοπιανοί στην προπαγάνδα του Μουσολίνι και του Τίτο»

«Ταφόπλακα» στη «Συμφωνία των Πρεσπών» ρίχνει με ανακοίνωσή του ο Πάνος Καμμένος μετά την τελευταία προκλητική παρέμβαση του Ζόραν Ζάεφ που μίλησε για «Μακεδόνες» και «μακεδονική» γλώσσα.

«Μετά τις τελευταίες δηλώσεις Ζάεφ είναι πλέον προφανές ότι έχει λήξει κάθε συζήτηση για επιβίωση της λεγόμενης ‘’συμφωνίας των Πρεσπών’’», αναφέρει στην ανακοίνωση  ο υπουργός Άμυνας, ο οποίος αναφερόμενους στους Σκοπιανούς τονίζει ότι είναι «εγκλωβισμένοι στην προπαγάνδα του Μουσολίνι και του Τίτο».

«Ο αλυτρωτισμός και η προκλητική συμπεριφορά των Σκοπιανών αποδεικνύουν στη διεθνή κοινή γνώμη ότι όχι απλώς δεν είναι έτοιμοι να συμμετέχουν σε διεθνείς οργανισμούς, αλλά και ότι δικαιώνουν όλους όσοι από την πρώτη στιγμή επιμένουμε στη βεβαιότητα ότι είναι εγκλωβισμένοι στην προπαγάνδα του Μουσολίνι και του Τίτο», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του κ. Καμμένου.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, η οποία συνοδεύεται από βίντεο με την τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια δημόσιας συζήτησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Ζάεφ τονίζει πως ««Είμαστε “Μακεδόνες” και μιλάμε “μακεδονικά”», προσθέτοντας ότι «κανείς δεν θα το αμφισβητήσει ξανά».

«Αλλά την ίδια στιγμή να αναρωτηθούμε – τι θα αφήσουμε τα παιδιά; Ας είμαστε σοφοί και να πάρουμε αποφάσεις. Πιστεύω ότι παρέχουμε στο λαό μας ένα μέλλον», συμπλήρωσε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στο πανεπιστήμιο των Σκοπίων.

«Έχουμε ένα πρόθεμα, το «Βόρεια» αλλά παραμένουμε Μακεδονία, δεν υπάρχει άλλη χώρα με αυτό το όνομα, υπάρχει Ελλάδα», είπε ακόμα ο Ζάεφ.

Την ίδια ώρα, απαντώντας στις ανησυχίες των παρισταμένων σχετικά με την ταυτότητά τους, ο Ζάεφ υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει να ανησυχούν γιατί «στη συμφωνία με την Ελλάδα υπάρχει αναγνώριση της “μακεδονικής” γλώσσας και του αυτοπροσδιορισμού μας».

Δείτε το βίντεο με την τοποθέτηση του Ζάεφ:

Τζανακόπουλος για Πρέσπες: Πρέπει να εξηγηθούν ορισμένα πράγματα από την ΠΓΔΜ

Οι κινήσεις για την εξασφάλιση του σεβασμού της συμφωνίας των Πρεσπών θα γίνουν από την πλευρά της πΓΔΜ, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στον ρ/σ «News 24/7».

Μιλώντας για το θέμα αυτό, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι « πρέπει να γίνει μία αναλυτική συζήτηση και να εξηγηθούν ορισμένα πράγματα σε σχέση με τη συμφωνία από την πλευρά της πΓΔΜ».

«Καταλαβαίνω», συνέχισε, ότι «ο κ. Ζάεφ, εξαιτίας του γεγονότος ότι δίνει μία πολιτική μάχη, πολλές φορές μπορεί να υπερβάλει ως προς τις ερμηνείες» και πρόσθεσε ότι «όλες οι απαραίτητες κινήσεις για να εξασφαλιστεί ο απόλυτος σεβασμός της συμφωνίας των Πρεσπών, από την μεριά των γειτόνων μας, θα γίνουν».

Σχετικά με την στάση που θα τηρηθεί από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο θέμα αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι κρατάει ως δεδομένο την πολιτική δήλωση του Πάνου Καμμένου ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου, ότι οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται ποτέ να συμπράξουν με την ΝΔ για να ανατραπεί η κυβέρνηση.


σχετικα αρθρα