ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας σε Πούτιν: «Αναγκαία η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας»

του Αντώνη Αντζολέτου - Δημοσίευση 7 Δεκεμβρίου 2018, 13:09 / Ανανεώθηκε 7 Δεκεμβρίου 2018, 13:43
Τσίπρας σε Πούτιν: «Αναγκαία η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας»
Facebook Twitter Whatsapp

Σε εξέλιξη η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ρώσο πρόεδρο.

«Σας υποδέχομαι στη Μόσχα με ευχαρίστηση ξανά», είπε ο Πρόεδρος Πούτιν υποδεχόμενος τον Αλέξη Τσίπρα στο Κρεμλίνο, επισημαίνοντας ότι «φέτος συμπληρώθηκαν 190 χρόνια από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες μας». 

«Θα έχουμε την ευκαιρία στη συνέχεια να μιλήσουμε για την αύξηση των εμπορικών ανταλλαγών μας και βέβαια για διεθνή θέματα και πώς εξελίσσονται στην ευρύτερη περιοχή», ανέφερε ο κ. Πούτιν απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό.  

«Καλώς σας βρήκαμε κύριε Πρόεδρε», είπε ο Αλέξης Τσίπρας ανταποδίδοντας το καλωσόρισμα του κ. Πούτιν και εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται ξανά στο Κρεμλίνο, μετά από τρεισίμιση χρόνια. 

«Από τότε έχει περάσει αρκερός καιρός και τα πράγματα έχουν αλλάξει», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε μια καλύτερη οικονομικά θέση, εντούτοις οι διεθνείς εξελίξεις παραμένουν κρίσιμες», για να σημειώσει ότι «η ιστορική σχέση συνεργασίας ανάμεσα στις δυο χώρες μας παραμένει αναγκαία προκειμένου να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις σταθερότητας, ειρήνης και συνεργασίας στην περιοχή». 

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον Ρώσο πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, με την αναβάθμιση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, με έμφαση στην ενεργειακή συνεργασία, να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Ειδικότερα, Αλέξης Τσίπρας και Ντμίτρι Μεντβέντεφ παρουσία των αντιπροσωπειών, συζήτησαν την εφαρμογή κοινών σχεδίων στον τομέα της ενέργειας, της βιομηχανίας, των υποδομών, των μεταφορών, της υψηλής τεχνολογίας, της γεωργίας και άλλων τομέων.